Veckans Lag – här är expertens val vecka 41 * Kommentarer om alla sex spelare * ”Sanslös inledning”

Dags för ett nytt Veckans Lag.

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckan.

Här är hans val den här gången.

Här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 41. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Här är Mikael Mjörnbergs tredje lag för säsongen – med motiveringar om samtliga uttagna spelare. 

MÅLVAKT:

* Emil Jansson, Enköping

Efter en bedrövlig start har säsongen vänt på allvar för Enköping den gångna veckan och keepern Jansson har stått mitt i händelsernas centrum. 21-åringen som spelat bättre än laget i säsongsinledningen gjorde en stabil insats och släppte bara en puck när Enköping tog sin första seger för säsongen (3–1) borta mot Vallentuna i onsdags och var snubblande nära att få hålla nollan i segermatchen (5–1) hemma mot Strömsbro under söndagen. Jansson motade 33 puckar och kapitulerade först med tre minuter kvar av matchen. Som en bonus kallades han under veckan dessutom in som backup-keeper hos allsvenska Västerås och fick se den mäktiga målvaktsbataljen mellan Ian Blomquist (Västerås) och Carl Lindbom (Djurgården) på nära håll.

BACKAR:

* Adam Thilander, Skövde

Hemma i Billingehov är Adam Thilander den hetaste backen i hela Hockeyettan. För andra gången på två försök hämtade Skövde upp ett 0–3-underläge och vände till seger och för andra gången var det Thilander som bankade dit en sen kvitteringspuck med sitt mäktiga skott. Men den spelskicklige 24-åringen kommer med i Veckans lag för andra gången lika mycket för att han är lagets dynamo. Den som ligger bakom det mesta av det bästa. Mot Tranås (seger 5–4) blev det 1+3 och Thilander noterades i poängprotokollet även i förlustmatchen (2–3) borta mot Surahammar.

* Oscar Ramqvist, Forshaga

Forshaga har haft det ruggigt svårt med målskyttet i början av serien, men på söndagen kom islossningen borta mot Eskilstuna Linden och i centrum stod en minst sagt oväntad fältherre. 24-årige Ramqvist, som inte gjorde ett enda mål på hela förra säsongen (då i Hanhals), klev fram som powerplay-kung och spelade som om han aldrig hade gjort något annat än öst in poäng. Två distinkta avslut och en smörpass rakt igenom Linden-zonen och 2+1-mackan var ett faktum.

FORWARDS:

* Joakim Högberg, Piteå 

Het, hetare, Högberg! Nog för att han är känd för att vara en målskytt av rang och tillhöra den skara av gubbar som bär Piteå på sin axlar. Men Högbergs inledning av årets Hockeyettan-säsong är sanslös. Om det räckte med femmålsmatchen borta mot Vännäs förra veckan? Självklart inte. När Piteå vände och vann toppmötet borta mot Hudiksvall spelade han fram till kvitteringsmålet och avgjorde själv matchen i straffläggning. Men 31-åringen sparade det bästa till sist när han under söndagen sköt samtliga fyra mål i segermatchen (4–2) borta Sundsvall. 12 kassar på sex matcher i säsongsinledningen är lika succéartat som hela Piteås start på säsongen.

* Carl Wassenius, Väsby

Ifjol vann han den interna poängligan och Wassenius har redan börjat slå fast det faktum att han aspirerar på den titeln även i vinter. Snajpern värmde upp med att skjuta ett mål i segermatchen (4-2) hemma mot Nyköping i onsdags och klev sedan fram som stor matchhjälte när Väsby vände underläge till seger efter förlängning (4–3) borta mot Hanviken under söndagen. Wassenius noterades för ett hattrick och var den som så väl kvitterade matchen sent som sköt den avgörande pucken i förlängningen. Av bara farten slank en assistpoäng med i poängprotokollet också.

* Markus Ruuskanen, Tranås

Ruuskanen gjorde en helt okej försäsong, men valde lagom till att serien skulle starta att bryta upp från Nybro och istället göra klart med Tranås. Den här veckan har han börjat göra avtryck på allvar i sin nya klubb. Det blev förvisso en snopen förlust mot Skövde i fredags, men 21-åringen noterades för 1+1, sina första poäng i Tranås-tröjan. I söndagens komfortabla 5–1-seger över Köping rann det sedan bara på. Forwarden skickade in två nya puckar och har fått ordentlig fart på säsongen i sin nya klubb.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

Högbergs nya 4-verkeri * Har gjort tolv mål på sex matcher för heta Piteå * Se målen här