Ny vecka - nytt veckans lag uttaget av experten Mikael Mjörnberg.

Veckans Lag vecka 40 * Veteranens målkalas * Målvaktens supervecka

Måndag igen – och ni vet vad det innebär, eller hur?

Att Mikael Mjörnberg tagit ut ett nytt Veckans Lag.

Varje måndag runt lunchtid tar experten ut sex spelare som presterat lite extra bra här på hockeyettan.se.

Här är hans lag för vecka 40 med motiveringar om samtliga. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Förra veckan var det premiär för Veckans Lag – där experten Mikael Mjörnberg varje måndag lyfter fram sex spelare som stuckit ut lite extra under veckans matcher.

Nu är det dags igen.

Här är hans Veckans Lag nummer två i höst.

MÅLVAKT:

* Robin Johansson, Nybro

Ingen kan anklaga Johansson för att haussade Nybro föll mot nykomlingen Tyringe (1-2) i onsdags. Keepern gjorde vad han kunde och motade 23 puckar. I fredagens toppmöte med Troja-Ljungby kom han sedan upp stort och visade varför han av många betraktas som Hockeyettans bästa målvakt. Trots att Troja spelade bra och skickade 39 puckar mot mål vägrade 27-åringen släppa någon förbi sig. Flera av räddningarna var minst sagt kvalificerade. Det var precis den typen av insats som gör att Vikings-supportrarna har fullt fog för att drömma om ett avancemang till Hockeyallsvenskan.

BACKAR:

* Filip Persson, Halmstad

22-åringen gjorde inte ett mål på hela förra säsongens seriespel, men har öppnat årets säsong urstarkt. Hemma mot Borås (5-1) lyckades han få ett simpelt nedlägg att dimpa i nät och det gav uppenbarligen mersmak. Matchen därpå svarade backen för ett urtjusigt solonummer och skickade 2-1-pucken i nät hemma mot Mörrum (4-1). Ett mål som skulle visa sig bli direkt matchavgörande. Snacka om islossning. Halmstad Hammers har fått en succéstart i Hockeyettan södra och Filip Persson marscherar i takt med den.

* Nico Joki, Kiruna IF

Kiruna IF spelade tre matcher i veckan, den finländske backen gjorde poäng i samtliga. Men det är kanske inte framförallt poängen som gör att han sticker ut, utan mer sättet han ser till att vara delaktig i spelet. Finländaren, som spelade division 2-hockey med Borås ifjol, lossar gärna bössan och ser till att det händer saker. Han är enligt statistiken sitt lags skottvilligaste spelare. Hemma mot Boden i onsdags blev det förvisso förlust (2-4), men Joki visade sin klass med ett distinkt avslut i nät och i söndagens bortamöte med Teg (3-1) visade han vägen till vändningen genom att snyggt träffa Jacob Hansson Geidons klubba med samma distinkta handledare.

FORWARDS:

* Joakim Högberg, Piteå

Den rutinerade snajpern värmde så att säga upp genom att skjuta ett mål i onsdagens 3-1-seger hemma mot Örnsköldsvik, men han sparade sin riktiga show till söndagen och hemmamötet med Vännäs. I underläge med 1-5 kvicknade Högberg till och lyfte upp ett smått chockat hemmalag på sina axlar. Det kanske inte var de snyggaste målen i hans karriär, men sin vana trogen befann sig 31-åringen på rätt plats vid rätt tillfälle och rakade in puckarna. När allting var över hade han skjutit hela fem (5!) mål och Piteå vänt matchen till 9-5. Som en bonus noterades han för en assist i matchen också.

* Jesper Lindén, Mariestad

Två matcher, två matchavgörande mål. Borta mot Surahammar (3-2 efter förlängning) gjorde den skicklige forwarden en riktigt stark match och var den som höll sig framme och stötte in den avgörande pucken i övertidsspelet. I 2-0-segern hemma mot Forshaga behövde han inte mer än fem (5!) sekunder på sig för att erövra pucken offensivt och visa vägen för sitt lag genom att skjuta ledningsmålet. Inför säsongen sa sportchefen Carl Johansson att Lindén var en av de spelare som stod högst upp på priolistan för att lyckas behålla i truppen. Så blev det och 24-åringen har redan i säsongsupptakten visat varför.

* Zachary Remers, Strömsbro

Den 26-årige amerikanen har värvats till Gävle och Strömsbro för att vara spets. I söndagens bortamöte mot Huddinge visade han varför. Anfallaren spelade ut hela arsenalen när han befann sig i slottet och prickade in 1-0, läckert styrde in 3-0 och skrinnade sig fri och kyligt avslutade fram till 4-2. En puck som skulle visa sig bli det matchavgörande målet i Björkängshallen. Strömsbro vann matchen med 5-3 och hattrickskytten Remers, som startat serien med en ynka assist på två matcher, visade vilken spets han kan vara.

LÄS MER: VECKANS LAG VECKA 39

Ranking – ligans bästa spelare * Experten om sin lista: ”Gigantiska förväntningar på sig* Här är topp tio