Experten Mikael Mjörnbergs val vecka 43 * Motiveringar om alla spelare i Veckans Lag * ”Är han Hockeyettans bästa spelare?”

Dags för Veckans Lag igen. 

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckans spel i ligan.

Här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 43. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Här är Mikael Mjörnbergs femte  lag för säsongen – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Konstantin Barulin, Borås 

Statistiken är inte bländande, men hockey handlar om att vinna matcher och det går inte att blunda för den påverkan den ryske stjärnan haft på Borås. I inledningen av säsongen satt Barulin fast hemma i Ryssland i väntan på att alla papper skulle bli klara och utan honom i kassen vann Borås en och förlorade fem matcher. Sedan han anlände och började ställa sig mellan stolparna har laget tre raka segrar och har tagit skalper mot både KRIF och Nybro (borta). Barulin är en vinnare som betyder otroligt mycket för laget. Plötsligt har Borås en rimlig möjlighet att nå Allettan.

BACKAR: 

* Kalle Holm, HC Dalen

20-åringen fick känna på både Hockeyettan och Hockeyallsvenskan (med moderklubben HV71) ifjol och hade ingen startsträcka i seniorhockeyn den här hösten. Ynglingen har gått från klarhet till klarhet och är en viktig kugge som matchas hårt av de gamla backarna Per Gustafsson och Daniel Josefsson på tränarbänken. Nu har det dessutom börjat betala av sig i poängprotokollet. Holm noterades för 2+2 den gångna veckan när HC Dalen krossade Köping (7-1) och tog en stark seger (4-1) borta mot Tranås.

* Johan Pettersson, Kalix

Gammal är äldst. 33-åringen har tillhört ligans bästa backar i så många säsonger att det börjar bli svårt att hålla räkningen och fortsätter att hålla fanan högt. Nu är det väl kanske ingen större bedrift att göra hattrick mot ett Kiruna IF som för tillfället är fullständigt urusla på bortaplan, men sättet Pettersson gjorde det på i helgens 9-1-kross imponerar. Hans första kasse var en soloåkning från egen zon, den andra avslutade han tjusigt efter att ha kommit släpande i ett rappt anfall och det tredje och sista kom med en soloåkning över hela banan igen, ruggigt likt det första målet.

FORWARDS: 

* Søren Dietz-Larsen, Nyköping

I inledningen av säsongen gick det väldigt trögt för Nyköping som förlorade matcher och hade förtvivlat svårt att göra mål. Dunderdansken Dietz-Larsen, som ska vara den som går i bräschen i målskyttet hade också svårt att komma loss. Men Nyköping har börjat lyfta och som av en händelse är det forwarden med det väldiga skottet som visat vägen. När Enköping besegrades med 3-1 sköt han det matchavgörande målet och i 5-4 (efter straffar) mot Visby/Roma svarade han för ett hattrick, varav den sista struten var en avgörande straff. När Dietz-Larsen går bra, går det bra för Nyköping.

* Jesper Lindén, Mariestad 

Är han Hockeyettans bästa spelare i säsongsinledningen? Det är mycket möjligt att det är så. Jesper Lindén är en ruskigt stark allroundspelare och han gör allt i sin makt för att dra ett småhackande Mariestad framåt. När Tranås besegrades med 3-1 i onsdags gjorde forwarden samtliga tre mål och i det sprudlande derbyt mot Skövde följde han upp med ytterligare två mål och en assist. Lindén är stekhet och en fröjd att se spela hockey.

* Jesper Ahlgren, Tyringe

För ett lag i Tyringes situation gäller det att vinna rätt matcher, det vill säga dem mot lagen med ungefär samma slagstyrka snarare än topplagen, och att få produktion ur sina importspelare. Med andra ord var det ett stort glädjeämne när den finske anfallaren Ahlgren klev fram och ledde vägen med ett hattrick när Mörrum besegrades (4-2) i veckan. Det är precis sådant Tyringe behöver för att bygga en styrka i laget inför det som väntar efter jul.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

SIK vann galet derby: ”Vi är bäst i Skaraborg” * Fansen ropade ut hjältarna på isen igen * Se målen här!