Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 48 * Motiveringar & kommentarer om alla spelare

Dags för Veckans Lag här igen. 

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckans spel i ligan.

Här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 48. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Här är Mikael Mjörnbergs tionde  lag för säsongen – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* August Hedlund, Karlskrona

Säsongen började väl lite svajigt, men allt sedan målvaktskollegan Oscar Fröberg skadade sig och Hedlund tvingades ta över förstaspaden på heltid har han varit snudd på omutlig och en av de riktigt stora anledningarna till att Karlskrona kunnat rada upp mängder av segrar. Några riktigt tokiga highlights-räddningar har det blivit, men framförallt är 22-åringen trygg mellan stolparna. Han tar det han ska och skapar en skön harmoni i försvarsspelet. I veckan släppte han en ynklig puck (hemma mot Tyringe) och höll nollan när KHK manglade Vimmerby med 4-0.

BACKAR:

* Andreas Thelander, Köping

Köping har inte räckt till i Hockeyettan västra under hösten, men kommer från en bra vecka där man trots förlust (3-6) borta mot Mariestad gjorde en klart gedigen insats och sedan följde upp med en imponerande seger (4-1) som med största sannolikhet spolierade Surahammars chanser att nå Allettan. Mitt i allt detta stod Andreas Thelander, en back som tillhör de klart mest intressanta spelarna i sitt lag. Mot Mariestad assisterade han tjusigt till sitt lags samtliga kassar och mot Sura slank förutom en solid arbetsinsats ytterligare ett assistpoäng med. Det var islossning för en spelare vars poängskörd, liksom hela lagets, varit blygsam under hösten.

* William Eckmyhl, Hudiksvall

Det är lätt att ta den unge backen för given. Han har gjort det till en sådan vana att vara flitigt representerad i poängprotokollet och en begåvad kraft i spelet över hela banan att man liksom inte lyfter på ögonbrynen över att han levererar. Men det är just vad han gör. Eckmyhl gör en ruggigt stark höst och kommer från ytterligare en bra vecka där han bland annat noterats för två mål och tre assist. Vi var många som blev förvånade att han inte lyftes till Hockeyallsvenskan redan inför den här säsongen. Nu är det i alla fall läge att lyfta på hatten och göra plats för honom i Veckans lag.

FORWARDS:

* Robin Dahse, Halmstad

30-åringen är en gigant på isen och en enorm tillgång för Halmstad i allt han tar sig för. Som poängmakare, som hårt arbetande härförare och som den som får fart på sina lagkamrater. I helgen svarade kaptenen för totalt fyra poäng (1+3), men var framförallt den som ledde Hammers mot två nya segrar. Dessutom, minst lika viktigt, fick han fart på importen Tommy Lee som gått poänglös från sina sex första matcher. Mot Troja slog Dahse in 3-3-pucken på en retur efter två vassa avslut från Lee och såg på så vis till att kanadensaren hamnade i poängprotokollet. I förlängningen mot Nybro kom han sopren, men valde ändå att passa Lee som kunde skjuta sitt första mål. Stort ledarskap från Dahse. Är någon spelare i Hockeyettan viktigare för sitt lag?

* Henrik Olsén, Hudiksvall

Ifjol var Henrik Olsén ett av säsongens riktigt stora utropstecken när han värvades som ett komplement till en stark trupp, men i slutändan visade sig vara Hudiksvalls genomgående bästa spelare. Riktigt lika spikrakt har det kanske inte gått i höst, men den robuste centern fortsätter att vara viktig för sitt lag och kommer från en oerhört stark vecka. Olsén svarade för ett hattrick mot Vännäs (5-0), följde upp med två nya mål och en assist mot Kiruna IF (6-2) för att sedan avsluta lite mer tillbakalutat med en assist borta mot Kalix (5-0). Lägg till det att veteranen är oerhört nyttig även i spelet vid sidan av de uppenbara avslutningslägena.

* Alex Ek, HC Dalen

Han är en av de riktigt rutinerade pjäserna i HC Dalen och har verkligen gått i bräschen när laget flexat musklerna mot Skaraborg i veckan. I onsdagens möte med Skövde noterades Ek för två mål och var den som distinkt smaskade in den avgörande 5-4-pucken i förlängningsspelet. Det gav uppenbarligen mersmak för när Mariestad kom på besök några dagar senare hittade ytterligare två Ek-avslut i nät när Dalen återigen vann (5-2). Viktigt med tanke på att en av frågorna i Norrahammar är vilka som egentligen ska steppa upp efter att bröderna Thörnberg lämnat. Alex Ek visar att han är beredd att axla den manteln.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

Osannolika målet när han rensade från egen zon * ”Han måste ju ha trott att den skulle gå till icing…” Se klipp!