Här är experten Mjörnbergs val vecka 46 * Motiveringar & kommentarer om alla spelare * ”En minst sagt mäktig återkomst”

Dags för  Veckans Lag igen. 

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckans spel i ligan.

Så – här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 46.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Här är Mikael Mjörnbergs åttonde  lag för säsongen – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Andreas Bosson, Hudiksvall

Det har varit lite skakigt i Hudiksvall i säsongsinledningen. Laget har släppt in alldeles för mycket mål och målvakterna har fått ta på sig sin del av ansvaret. Bosson som ska vara den solklare ettan har inte riktigt stått att känna igen och släppte också en billig retur som resulterade i baklängesmål i lördagsmatchen hemma mot Kiruna AIF. Men han revanscherade sig snabbt och allt som allt har 23-åringen haft en helg som visat att han är en riktigt bra målvakt. Två matcher med ett insläppt mål vardera är bra och i söndagens toppmatch mot Boden (seger 2–1) spelade keepern väldigt inspirerat. Signaler om att formen kan vara i antågande. 

BACKAR:

* Filip Persson, Halmstad 

Han är tillbaka i veckans lag, ett av säsongens så här långt riktigt stora utropstecken i söderserien. Filip Persson går från klarhet till klarhet i spelet och visade vägen borta mot Mörrum med två riktiga bomber från sin backposition. Bang och bang, två nya mål in på kontot och efter segern (5–2) i laxlandet stormar Hammers mot Allettan.

* Sebastian Ottosson, Kalmar

Han är en av få riktigt rutinerade pjäser i Kalmars backbesättning och leder sitt lag så väl spelmässigt som poängmässigt. Ottosson som inledde sin karriär som anfallare, men kommit att skolas om till back har ett brett register och var med och visade vägen till seger (4-3) mot Vimmerby i fredags. Ett mål och två assist blev resultatet och 30-åringen parkerar på andra plats i lagets interna poängliga.

FORWARDS:

* Anton Tano, Kiruna IF

Vilken comeback! Efter en lång rad poängstarka säsonger med Teg och Boden valde den lille snitsaren att lägga av efter fjolårssäsongen. Den civila karriären med läkarstudier tog för mycket tid för att en satsning i Hockeyettan skulle vara möjlig. Men lite tid uppenbarade sig och när klubben i hemstaden Kiruna kallar rycker forwarden ut. Tano och Kiruna IF har hittat ett upplägg där han kan spela några matcher här och var och i helgen visade han exakt hur bra han är i sin återkomst i ligan. Två matcher, två mål i varje (totalt fyra alltså) och Kiruna IF fick fem poäng in på kontot i Allettan-jakten.

* Filip Lindbäck, Kalix

Han gjorde inte ett enda mål på hela förra säsongen och har inlett den här hösten med 12 mållösa matcher, men under söndagen slet centern korken av ketchupflaskan med råge. Med stjärnan Christoffer Björk på frånvarolistan fick Lindbäck kliva in och ta hans plats som center i förstakedjan mellan Emil Lindblom och John Hansson och det slog omedelbart gnistor. 23-åringen spräckte målnollan med ett skitmål och sen rullade det bara på med ett hattrick. Innan Örnsköldsvik hade besegrats med 6–1 stod Lindbäck noterad för 3+2 och vi kan sannerligen snacka om islossning.

* Victor Ahlström, Huddinge

Det kunde väl inte bli mer välregisserat. De 36-åriga tvillingbröderna Oscar och Victor Ahlström vände hem för att frälsa sin ineffektiva moderklubb och det var precis vad som hände i duons första division 1-framträdandande sedan säsongen 05/06. Tvillingarna samarbetade kring tre mål när Huddinge bortabesegrade Strömsbro med 4–3. Victor sköt de första två själv och levererade sedan en begåvad passning från en position bakom mål som gjorde att brorsan kunde smaska dit den matchavgörande pucken med en sekund kvar av matchen. En minst sagt mäktig återkomst.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

Upp i topp efter superhelgen – åtta poäng av Lindblom * Drömcomeback av Tano i Kiruna IF * Streckrysaren i norr