Veckans Lag i Hockeyettan – här är experten Mjörnbergs val vecka 47 * Motiveringar & kommentarer om alla spelare

Ny vecka, nytt Veckans Lag.

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckans spel i ligan.

Så – här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 47. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Här är Mikael Mjörnbergs nionde  lag för säsongen – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Hugo Haas, Vallentuna

Det blir förstås inget medhåll om man skulle fråga någon lagspelsvurmare i Vallentuna, men rent krasst är det rimligt att föra argumentationen att utan Hugo Haas hade laget inte varit med i Allettan-diskussionen. Den tjeckiske keepern har varit grym under hösten och fick i veckan hålla nollan borta mot Enköping. I söndagsmötet med Visby/Roma räckte det inte till seger, men Haas spelade stort även där och höll sitt lag kvar i matchen. Han radar upp imponerande insatser.

BACKAR:

* Elias Lindgren, Lindlöven

Lite i skymundan har 21-åringen etablerat sig som en stadig poängproducent för sitt Lindlöven. I veckan kom dessutom första målet för säsongen, ett dundrande direktskott hemma mot Mariestad, och Lindgren är lagets i särklass mest poängstarke back. Veckan slutade totalt med 1+3 och framförallt var det i toppmatchen mot Mariestad han utmärkte sig, så väl med målet som med en tjusig smörpass till kvitteringskassen i slutet av matchen.

* William Wennström, Tranås

I sina bästa stunder är Wennström ett starkt offensivt hot för Tranås och den här veckan har han varit riktigt stark. Båda Erik Brissles mål hemma mot Skövde föregick

s av företagsamma aktioner från just Wennström och han fick kröna veckan med att göra ett minst sagt märkligt mål borta mot Köping. En skott som via täcket blev till en lobb som snöpligt damp ner bakom Jonas Eneroth i Köping-kassen. Sådana mål gör bara heta spelare.

FORWARDS:

* Ace Cowans, Mariestad

Det tog exakt tre veckor att få honom spelklar på grund av Migrationsverkets nya krångliga regler, men när han väl fick beträda hemmaisen i matchsammanhang visade sig Cowans vara väl värd att vänta på. Amerikanen gjorde hattrick i sin första period inför hemmafansen i Mariehus Arena och lämnade isen med totalt 3+2 när Mariestad kölhalade Borlänge. Där kan vi snacka om att göra ett tydligt första intryck.

* Eddie Levin, Vimmerby

Islossningen var total. Vimmerby som haft ofantligt svårt att göra mål och knappt vunnit några matcher under hösten körde över Mörrum fullständigt, vann med 10-2 och Eddie Levin fick kliva fram och göra seniorkarriärens första hattrick. För Dagens Vimmerby berättade han sedan att det dessutom var säsongens första. Det han redan stod noterad för var ett spökmål mot Troja-Ljungby som aldrig borde ha godkänts. Som om det inte var nog spelade ynglingen dessutom fram till två mål i matchen. 3+2, skaplig macka.

* Joni Nikko, Borås

Precis som hela laget har finländaren varit lite trögstartad för att på senare tid mer och mer komma igång. Borås stormar fram i jakten på en Allettan-plats och Joni Nikko sköt hela fem mål i veckan som gick. Först ståtade han med ett hattrick och en palett av varierade avslut i utskåpningen (5-1) hemma mot Tyringe och följde under helgen upp med att stå på rätt plats vid rätt tillfälle och retfullt enkelt peta in de två mål som avgjorde borta mot Troja-Ljungby (3-1). Kan Nikko leda Borås hela vägen över strecket?

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

Då kommer spelschemat till Allettan och vårserierna * Fyra domare i kvalserien till HockeyAllsvenskan i vår