Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 49 * Motiveringar & kommentarer om alla spelare

Grundserierna är över – och det är klart att vi ska ge er ett sista Veckans Lag här för att summera den häftiga upplösningen. 

Här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 49. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckans spel i ligan.

Här är hans elfte och sista  lag för grundserien – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Konstantin Barulin, Borås 

Det finns ett före och ett efter Konstantin Barulin i Borås. När den ryske stjärnan fortfarande var kvar i hemlandet var laget ett strykgäng att hämta enkla poäng mot. Sedan han anlände till Sverige har de förvandlats till en segermaskin som var snubblande nära att nå Allettan. Scenförändringen med ryssen mellan stolparna har varit monumental och han avslutade grundserien med ytterligare en stark vecka och ett insläppt mål på två matcher. Nollan hemma mot offensivt skickliga storsatsningen Nybro hade kunnat räcka till en plats ovan strecket, men Borås föll på mållinjen (på grund av målskillnad). Det var allt annat än Barulins fel.

BACKAR:

* Manne Håkansson, Mariestad

Vad kunde passa bättre än att göra säsongens första mål när det behövdes som allra mest? Håkansson är den 19-årige talangen som gör sin andra raka säsong som ordinarie i Mariestad och som spås en lysande framtid. Dock har hösten just som för hela laget varit lite upp och ner. Men i grundseriens sista match klev han fram. Med knappt tre minuter kvar av matchen, i ett väldigt utsatt läge dundrade Håkansson in 3-3-pucken hemma mot superrivalen Skövde. Det förlösande målet som tar ett krampaktigt Bois till Allettan. Snacka om att leverera när det verkligen gällde.

* Edvin Hammarlund, Hanviken

Backen fortsätter enträget att vara en offensivt pålitlig kraft för sitt Hanviken. Precisionsskottet som han knäppte iväg och som Christian Olsson kunde styra i mål till den superviktiga kvitteringen 3-3 borta mot Huddinge i onsdags var riktigt elegant och Hammarlund följde upp med två powerplay-mål när Segeltorp demolerades (7-1) i slutomgången. Det kanske är att spetsa lite väl mycket att påstå att utan sin backrese hade Hanviken inte avancerat till Allettan, men det är snudd på. Han slutar som trea i den interna poängligan under grundserien.

FORWARDS:

* Philip Hägerström, Strömsbro 

När allting ställs på sin spets föds det hjältar. Strömsbro spelade med kniven mot strupen i Allettan-jakten hela den gångna veckan och svarade för två heroiska vändningar. Mitt i händelsernas centrum stod Hägerström. 20-åringen gjorde två viktiga mål när 1-3 blev till 5-3 mot Wings i den näst sista omgången och det var han som två gånger om gav sitt lag ledningen i den direkt avgörande matchen i sista omgången mot Vallentuna. Varav det 3-2-mål som skickar Gävle-klubben till Allettan kom med ungefär en och en halv minut kvar att spela. Snacka om att leverera när det gäller som mest. Fyra mål i veckan och Hägerström slutar som sitt lags främste målskytt i grundserien med tio strutar totalt.

* Hampus Karlsson, Kalmar

Den tunge centern som värvades från division 2 och Boro/Vetlanda inför den här säsongen är inte den som förväntas göra poängen för sitt lag, men när Kalmar avslutade grundserien med två nya segrar i veckan och därmed kan titulera sig seriesegrare i Hockeyettan södra, var han en av dem som gick i bräschen. 21-åringen skickade in två mål och gjorde en assist när Halmstad besegrades med 4-1 och följde sedan upp med 1+1 i 5-0-krossen borta mot KRIF. Totalt fem pinnar alltså och med det gjorde han hälften av sina poäng i grundserien (tio totalt) den sista veckan. Där kan vi tala om att avsluta starkt.

* Felix Fjällkeborn, Kiruna IF

Det var karaktären av vinnaren tar allt, en match i sista omgången där Kiruna IF och Kalix gjorde upp om en plats i Allettan och där hemmalaget gick in med vetskapen att man förlorat flera matcher av den typen de senaste åren. Då behövs någon som tar tag i det och stockholmaren Fjällkeborn visade sig vara mer än redo. Han var inblandade i, i stort sett allt det bästa offensivt som Kiruna IF förmådde skapa i 8-3-segern och fick flasha en kavalkad av målgester då han nätade inte en, inte två utan tre gånger på ett synnerligen distinkt sätt. Hans hattrick ledde laget till Allettan.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

Så här ser de fyra nya serierna ut * Lagen i Allettan södra och norra och de två vårserierna * Geografisk indelning