Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 8 * Kommentarer om alla spelare * ”Ett ganska skapligt sätt att presentera sig…”

Veckans Lag i Hockeyettan? 

Jajjamen, det är ju måndag. 

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 8.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Vårserierna är i mål och de två Allettorna avslutas på onsdag efter ny, intensiv vecka med många matcher. 

Dags att presentera Veckans Lag igen. 

Vilka sex spelare fastnade Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg för den här gången?

Här är Veckans Lag vecka nummer 8 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Jonathan Frykholm, Lindlöven

Det finns räddningar och så finns det räddningar. Lindlöven var piskade att ta poäng borta mot Strömsbro för att hålla slutspelsdrömmen vid liv och med bara sekunder kvar av matchen och ställningen 1–1 ställdes keepern mot en framstormande motståndare i friläge. Hade Frykholm inte täppt igen mellan benen i det läget hade Lindlöven kunnat börja planera för golfsäsongen. Det var säsongens viktigaste räddning som ordnar en direkt avgörande match om en slutspelsplats i sista omgången mot Nyköping. Att 25-åringen spelade lysande matchen igenom och gjorde en stark insats även mot Hanviken försämrar inte direkt aktierna.

BACKAR:

* Simon Svensson, Mariestad

Mariestad har fått igång sitt spel ordentligt den senaste tiden och spelar så väl offensivt flärdfullt som tufft. Spelarna som ska göra poäng levererar och flera av spetsbackarna börjar hitta god form. Mitt i allt det där är det lätt att glömma bort Svensson. 22-åringen som gör sin tredje säsong i klubben och sätter en ära i att göra rätt för sig. Tuff när det behövs, placeringssäker och den typen av back som offrar sig varje gång det behövs. Svensson går från klarhet till klarhet i det dolda och kommer från ytterligare en mycket bra vecka. Utan en sådan som honom skulle Mariestad vara lite sämre.

* Tim Bothén, Kalmar

Kolla förarbetet till Kalmars sena avgörande hemma mot Halmstad! Hur Bothén vänder upp i mittzon, luggar en back ute vid sargen och spelar ett smörpass förbi två försvarande spelare fram till Victor Crus Rydberg som kan sätta 2–1-pucken i nät. Det osar klass. Det är ett mål som skickade Kalmar en väldigt god bit närmare serieseger i Allettan södra. Väldigt viktigt. Bothén har börjat växa till sig i Kalmar-dressen sedan flytten från KRIF mitt i säsongen och kommer bli väldigt viktigt med sin rutin när det blir dags för laget att kliva in i slutspelet.

FORWARDS:

* Albin Blomberg, Halmstad

Halmstad tillhörde de stora förlorarna vid transferdeadline som tappade så väl Filip Persson som Gabriel Säll, men lite i skymundan plockade man också upp Albin Blomberg från Jonstorp i division 2. Något att kika på inför framtiden tycktes det, men nu har forwarden presenterat sig och det med råge. När Hammers 4–2-besegrade Visby i fredags blev 21-åringen tvåmålsskytt. Först genom att ta sin egen stolpretur och stöta in den viktiga 2–2-pucken. Sedan genom att ge sitt lag ledningen med ett riktigt snajperavslut ren i slottet. Jokern sköt kort och gott kvar Halmstad i slutspelsracet. Ett ganska skapligt sätt att presentera sig.

* Wille Åström, Kalix

Kalix-forwarden har inte gjort sig känd som någon större målskytt i Hockeyettan-sammanhang, men i vårserien har han klivit fram som en väldigt viktig kraft för sitt Kalix. Laget avslutade serien med tre raka hemmamatcher i veckan. Segrar krävdes för att ordna fortsatt spel i kommande slutspel och Åström gjorde mål i samtliga. Han hängde två kassar mot Teg och var den som inledde målskyttet för sitt lag mot både Wings och Vallentuna. Fyra mål senare är play-in-platsen säkrad för Kalix. 

* Marcus Paulsson, Mörrum

Det finns något djupt symboliskt över att det var just Marcus Paulsson som fick skjuta säsongens sista mål för Mörrum (4–2 med en minut och 15 sekunder kvar borta mot Huddinge) och försegla det faktum att klubben rent sportsligt klarar sig kvar i Hockeyettan. 39-åringen spelade vårserien utan lön för att dra sitt strå till stacken och försöka rädda moderklubben i en prekär ekonomisk situation och han har burit laget på sina axlar. Han vann den interna poängligan och gjorde totalt 14 mål på 15 framträdanden i vårserien. Fyra av dem kom sista veckan. Ett mot Tyringe, två mot Segeltorp och det avslutande mot Huddinge när Mörrum tog tre raka segrar och kan andas ut. Vilken ledare!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 6  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 7  – KLICKA HÄR!

Då avgörs valen till slutspelet * Här är dagarna och tiderna: 5 och 16 mars klockan 12.00 * Livesändning på Hockeyettan Play