Mikael Mjörnberg har tagit ut de här spelarna i Veckan Lag.

Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 2 * Kommenterer om alla spelare

Måndag betyder Veckans Lag här.

Vilka kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 2.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Vi kan se tillbaka på en ny intensiv vecka med matcher i onsdags och fullt blås  i ligan fredag-söndag. 

Vilka spelare stack ut lite extra förra veckan? 

Här är Veckans Lag vecka nummer 2 i Hockeyettan.

Här är Mikael Mjörnbergs lag nummer 14 för säsongen  – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Albin Andersson, Huddinge

I och med att målvaktskollegan Oscar Walldén går skadad har allt ansvar landat i knäet på Albin Andersson och han har verkligen tagit tillvara på möjligheten att spela mycket. Keepern har varit oerhört bra i veckans tre matcher för Huddinge. Hemma mot Forshaga höll han nollan, borta mot Borås var han den enskilt största orsaken till att hans lag över huvud taget fick med sig poäng och borta mot Tyringe svarade den 22-årige keepern för ytterligare en väldigt solid insats. Börjar verkligen etablera sig i det övre skiktet av Hockeyettans väldigt starka målvaktsflora.

BACKAR:

* Fredrik Larsson, Strömsbro

Det inträffar några ”plötsligt händer det”-ögonblick bland backarna i Hockeyettan varje säsong. När defensivt inriktade arbetare plötsligt kliver fram och skvätter in poäng. Larsson sköt ett mål på hela säsongen ifjol och hade fram till söndagen inte noterats för mer än två ynkliga assist den här säsongen. Men borta mot Lindlöven lossade Larsson bössan och hittade nätet inte bara en utan två gånger och var en viktig del när succélaget Strömsbro tog ytterligare en meriterande seger. Och är man i ett stim så är man, Larssons rensning i rundeln visade sig leda hela vägen fram till en assistpoäng när 5-2-pucken satt i öppen bur. Viktigt för Strömsbro med oväntad produktion med tanke på att laget just nu går väldigt tunt på backsidan.

* Axel Abrahamsson, Skövde

Skövde plockade sin tredje raka derbyseger mot Mariestad genom att arbeta ner sin motståndare. Spela distinkt, konsekvent och uppoffrande. Symbolen för det skulle mycket väl kunna vara backen Abrahamsson. En vid det här laget ganska rutinerad Hockeyettan-pjäs som får noll uppmärksamhet, men mycket förtroende. En uppskattad lagspelare som alltid gör rätt för sig och som i säsongens tredje Skaraborgsderby gjorde helt rätt avvägningar och svarade för ett stort försvarsarbete. Ingen la väl märke till det, men Skövdes första mål i en flygande spelvändning grundlades av en distinkt förstapass ut ur egen zon. Det behövs fler totalt oflashiga backar som Axel Abrahamsson i hockeyn.

FORWARDS:

* Joni Nikko, Borås

Tre matcher. Två mål i varje och totalt alltså sex kassar på fem dagar. Snacka om att den finländske anfallaren varit stekhet. Nikko har med sitt monumentala målskytte i all väsentlighet varit elementär i Borås starka vecka där laget plockat åtta av nio poäng och positionerat sig i toppstriden i den södra vårserien. Som mest betydelsefull var han i hemmamötet med Huddinge som västgötarna vann med 2-1 efter förlängning och där finländaren både kvitterade och klämde dit det matchavgörande målet i övertidsspelet med en distinkt bössa.

* Amadeus Liljegren-Rungegård, KRIF

Det vore lögn att påstå att det var säsongens vackraste kassar, men lånet från Tingsryd var på rätt plats och petade in puckarna när han gjorde hattrick och visade vägen för KRIF borta mot Eskilstuna Linden. Totalt gjorde 19-åringen (som vilket namnet kanske antyder är ättling till Börje Rungegård, grundaren av det kultförklarade varuhuset Börjes) fyra mål på bortaturnén som innebar segrar mot både Köping (3-2) och Linden (5-2) för Blekinge-gänget. Frågan är hur sugna Tingsryd blir på att plocka tillbaka honom till den allsvenska truppen efter den här succén.

* Emil Lindblom, Kalix

23-åringen har visat med eftertryck att han är en målskytt ut i fingerspetsarna. Det behöver inte vara så svårt, lägg puckskrället på kassen bara eller dyk upp i ytan där det kan göra lite ont och det kan hända bra grejer. Lindblom har redan 22 matcher in i säsongen gjort fler poäng än vad han gjorde på hela förra säsongen (står på 42, ett poängsnitt på nästan två pinnar per match just nu) och fortsätter enträget att producera trots att parhästen Christoffer Björk lånats ut till en mer flärdfull tillvaro i allsvenskan med AIK. Mot Borlänge fortsatte det på inslagen linje där Lindblom i stort sett på egen hand sänkta masarna med ett hattrick.

Amadeus Liljegren-Rungegård, KRIF, är med i Veckans Lag. FOTO: ERIK KRUSE

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

”Får erkänna att det var nervöst…” * Kaptenen tillbaka när Skövde vann tredje raka derbyt