Expertens val vecka 1 * ”En nivå över alla” * Här är Veckans Lag i Hockeyettan * Kommenterer om alla spelare

Vi kan se tillbaka på en intensiv vecka med matcher varje dag onsdag-söndag. 

Vilka spelare stack ut lite extra? 

Vilka kom med i 2023 års första Veckans Lag? 

Här är Veckans Lag vecka nummer 1 i Hockeyettan.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg tar ju – det har ni såklart koll på – Veckans Lag i ligan, sex spelare som presterat lite extra bra föregående vecka.

Här är hans lag nummer 13 för säsongen  – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Victor Eriksson, Strömsbro

I Allettans två första omgångar fick han snällt stanna kvar i båset, öppna båsdörr och peppa medspelarna. Men till den svåra bortamatchen mot hajpade storfavoriten Hudiksvall blev det slutligen Erikssons tur att spela och man kan väl minst sagt säga att han gjorde det mesta av möjligheten. I första perioden gjorde han många viktiga räddningar och hindrade den frustande storfavoriten att gå upp till mer än en 2-0-ledning. När Strömsbro sedan vände matchen till 3-2-seger spelade den 24-årige masen oerhört tryggt och stabilt och var en av de stora segerorganisatörerna. En riktig matchvinnare som klev upp när det behövdes som mest och mot svårast möjliga motstånd. Det lär bli fler matcher i Allettan.

BACKAR:

* Fredrik Lundin, Enköping

Alla älskar väl en mäktig comeback? 29-årige Lundin som egentligen lade av efter säsongen 20/21 har valt att återvända till sin kära moderklubb för att bidra med stabilitet på backsidan. Veteranen har under karriären knappast gjort sig känd som någon poängspruta. Poängsnittet ligger på 0,11 över elva säsonger i Hockeyettan och att han fick sätta sig på botbänken för en armbågstackling efter nio minuter i sin återkomst borta mot Örnsköldsvik var väl knappast mer än i sin ordning. Men sen exploderade det. Lundin som inte gjort mål i Hockeyettan sedan säsongen 17/18 hittade nätet och lämnade matchen med 1+1. Sånt måste man hylla.

* Ludvig Georgsson, Hanviken

Efter att Edvin Hammarlund lämnat för Djurgården måste andra kliva fram och fylla luckan hos Hanviken och under helgen visade Ludvig Georgsson att han är redo att axla manteln när han var inblandad i samtliga mål laget gjorde. I förlusten (2-3) hemma mot Sundsvall gjorde han lagets båda mål genom att beslutsamt ta pucken till kassen och se till att det hände saker. När Piteå under söndagen besegrades med 2-0 bar han pucken via mittzon och var en viktig del av förspelet till båda målen. 22-åringen kommer bli fortsatt viktig för sitt lag.

FORWARDS:

* Robin Dahse, Halmstad

När han har vaknat på rätt sida är Robin Dahse förmodligen en av de spelare som betyder allra mest för sitt lag i hela Hockeyettan. I fredags hade han just en sådan där kväll hemma mot Karlskrona där han spelade en nivå över både sina med- och motspelare. Han gav Halmstad-ledningen, han kvitterade ett underläge, han kvitterade igen (med sju sekunder kvar!) och avgjorde sedan också tillställningen med en 6-5-puck i förlängning. Dahse blev fyramålsskytt och bar Halmstad Hammers på sina axlar i den matchen. Matchades sedan även väldigt mycket när Hammers av bara farten bortabesegrade Mariestad med 1-0. Även det efter förlängning.

LÄS MER: Dahse om drömkvällen: ”En match jag kommer att minnas länge”

* Victor Crus Rydberg, Kalmar

Kalmar-stjärnan kunde inte ha inlett året på ett bättre sätt. Mot Mariestad bombarderade 27-åringen gästernas kasse med skott, svarade för ett hattrick och ledde sitt lag till tredje raka segern i öppningen av Allettan. Kalmar kommer behöva att han fortsätter gå i bräschen på det sättet under våren om de ska lyckas uppfylla målsättningen om att avancera i seriesystemet. 

LÄS MER: Crus Rydberg: ”Det är min högsta dröm med Kalmar”

* Markus Wahlgren, Surahammar

Bortsett från säsongen 19/20 när han fick agera sidekick till Conny Strömberg och piskade in 13 mål (och totalt 25 poäng) har Marcus Wahlgren fört en ganska anonym tillvaro i Surahammar. Han är en laglojal forward som är inne på sin femte raka säsong i moderklubbens a-lag, men som inte gör särskilt mycket väsen av sig. I grundserien gjorde han till exempel bara ett mål. Men i veckan klev han fram och sköt matchavgörande mål för Sura. Borta mot Teg satte han 2-1 i friläge och mot Örnsköldsvik forcerade han in 3-2 på ren vilja sent i matchen. Krasst kan man säga att Wahlgren vann sex poäng åt sitt lag under helgens bortaturné. Oerhört viktigt för att Surahammar ska kunna haka på i vårseriens topp.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

Stötta DIN klubb – se matcherna på Hockeyettan Play * Topp 20 – de fansen har köpt flest abonnemang * Guide: Så beställer du