Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 52 * Motiveringar & kommentarer om alla spelare

Nytt år, nytt Veckans Lag.

Vilka spelare stack ut lite extra förra veckan?

Här är Veckans Lag vecka nummer 52 i Hockeyettan.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Varje måndag i grundserien tog ju Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg ut Veckans Lag i ligan, sex spelare som presterat lite extra bra föregående vecka. 

Det fortsätter han med nu när de fyra nya serierna har startat (det var ju matcher både onsdag och fredag förra veckan).

Här är hans tolfte lag för säsongen  – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Emil Cederlund, KRIF

Under en i de flesta avseenden ganska dyster höst har det funnits en spelare som ändå stuckit ut ur det grått underpresterande KRIF-kollektivet. Målvakten Emil Cederlund har spelat stort hela säsongen, vann många av de få poäng laget ändå tog i grundserien och spelade så att gänget borde ha haft möjligheten att vinna varje match. Så har det fortsatt i öppningen av vårserien. Cederlunds spel var en av de stora anledningarna till att KRIF kunde vinna det tighta Blekinge-derbyt mot Mörrum (2-1) i premiären och följde sedan av bara farten upp med en nolla mot Tyringe i årets sista match. Emil Cederlund är briljant.

BACKAR:

* Anton Johannesson, HC Dalen

Passa på att njuta så länge Johannesson skrinnar runt på Hockeyettan-rinkarna. När Allettan drog igång med två nya HC Dalen-segrar gick den spelskicklige backen återigen i bräschen med sitt spel över hela banan. Men kanske var det främst som powerplay-general han excellerade i mellandagarna. Samarbetet med Kalle Holm i spelformen fungerar prickfritt och när Troja-Ljungby lades på rygg satte ynglingen gång på gång upp sina medspelare för direktskott med kirurgisk precision i passningsspelet. Väldigt kul att se.

* Anton Brandhammar, Nybro

Jullovets stora prestigevärvning visade redan i seriepremiären mot Karlskrona att han kommer in med ett spel som kan ge Nybro en extra dimension. En back som inte tvekar att fylla på i anfallsspelet och som ser till att vara med där det händer. När Mariestad krossades med 8-2 dagen innan nyårsafton kom dessutom utdelningen. Det rasslar lätt in in hel del poäng på kontot i den typen av match, men att Brandhammar fick notera ett mål och två assistpoäng kommer vara viktigt för framtiden. Han spetsar till vikingarna.

FORWARDS:

* Olle Dahlman, Wings

Wings firade nyår som serieledare i den norra vårserien, tacka den gallerprydde 17-åringen för det! När laget drabbades av sjukdomar och skador inför mellandagarnas seriepremiär fann de ingen annan nåd än att kalla in Olle Dahlman, som till vardags spelar sin hockey i föreningens J20-lag och fram till dess bara hade gjort en ynka a-lagsmatch. Talangen tackade för förtroendet genom att kliva fram som Märsta-gängets stora segerorganisatör. Han sköt två mål i premiärsegern (6-3) borta mot Enköping och följde upp med ytterligare ett mål och en synnerligen delikat assist när laget vände underläge till seger (5-3) borta mot Surahammar. Som om det inte vore nog med det? Han noterades för det matchavgörande målet i båda fighterna. 17-årige Olle Dahlman är mellandagarnas största succéspelare!

* Hampus Karlsson, Kalmar

Släkten är värst är en sliten klyscha som aldrig tycks tappa sin relevans. När Kalmar svarade för en stark vändning borta mot Karlskrona var det fjärdekedjans center Hampus Karlsson som hamnade mitt i händelsernas centrum när han inte gjorde ett, inte två, inte tre utan fyra mål (den sista en tjusig glidare över hela isen in i tom kasse) och visade vägen för sitt lag. Det extra roliga med det: Karlsson har en bakgrund i just Karlskrona, både som junior och vid dubbla tillfällen som seniorspelare då han dragit på sig KHK-tröjan i så väl Hockeyallsvenskan som Hockeyettan. Släkten är värst som sagt.

* Viktor Burman, Enköping

Enköping har haft det riktigt kämpigt med målskyttet och lyckades bara göra 31 mål på 18 matcher i grundserien. Men inför vårserien värvades så Viktor Burman från pausande Kiruna AIF med förhoppningen att han skulle kunna spetsa till offensiven. Det ser ut att vara en lyckoträff. 22-åringen lämnade förvisso premiären poänglös, men när Vallentuna besegrades med 6-3 på fredagskvällen visade han vägen med ett hattrick och var helt pardonlös i de öppna lägena. Kanske kan Enköpings hårt prövade fans andas lite morgonluft.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

De är favoriter att gå upp * Experten Mjörnberg rankar fem topplag * ”Allvarlig utmanare” * ”Blir supergiftiga”