Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 4 * Kommentarer om alla spelare * ”Spelar i en egen liga just nu”

Måndag – och därmed dags för Veckans Lag igen. 

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 4. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Hockeyettan-experten och frilansjournalisten Mikael Mjörnberg tar ju ut Veckans Lag här varje måndag.

Vilka lirare stack ut lite extra under förra veckans matcher?

Här är Veckans Lag vecka nummer 4 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Victor Olsson, Väsby

Det har varit en minst sagt knölig säsong för 22-åringen som både drabbats av hjärnskakning och haft problem med ett knä. Olsson missade hela grundserien och gjorde under söndagen sin blott andra tävlingsmatch för säsongen när han ställdes mellan stolparna borta mot Sundsvall (seger 4-1). Någon rost syntes dock inte till. Tvärtom. Keepern spelade strålande och var en stor orsak till att Väsby hängde sig kvar i matchen när hemmalaget tryckte på under matchens första halva. Väldigt trygg och fick fast puckarna på ett imponerande sätt. Fortsätter doldisen på inslagen väg kan Väsby vara trygga med att vila Linus Ryttar då och då även när säsongen börjar dra ihop sig.

BACKAR:

* Sebastian Tellström Jovicic, Surahammar

Ingen förväntar sig att backen ska göra några poäng alls. Det är inte hans jobb i offensivt lagda Surahammar och under fjolårets succésäsong hittade han inte nätet en enda gång. Därför var det förstås lika oväntat som det var glädjande att det var just han som visade vägen med två mål och en assist i segermatchen (3-1) hemma mot Teg. Vad han gjorde nere i sarghörnet kan man ju fråga sig, men det var den positionen som gjorde att han tog sig in på kassen och styrde in 2–1 och 3–1-pucken var en riktig pärla till dragskott. Som av en händelse slank det med även en assistpoäng mot Örnsköldsvik (4–3) under söndagen. Plötsligt händer det.

* William Eckmyhl, Hudiksvall

Spetsbacken, som avtjänat en tveksamt lång avstängning, fick äntligen vara med och spela igen i helgen och visade med eftertryck att tre veckor utan match inte alls gjort honom ont. Spelsugen? Uppenbarligen rejält! Framspelningen och drivet på kasse när Hudiksvall avgjorde (4–3) mot Boden var av hög kvalitet och när han satte 2–0 i söndagsmatchen mot Kiruna IF var backen längst fram i spelvändningen. Den nätta passningen som satte upp Jesper Wiberg till 5–1 var också av hög klass. Hudiksvalls backbestånd är starkt, men Eckmyhl och hans offensiva uppsida står verkligen ut.

FORWARDS:

* Nikolai Skladnichenko, Nybro

Fanns det några farhågor kring att Skladnichenko aldrig skulle få det att lossna är de fullständigt röjda ur världen vid det här laget. Stjärnan gjorde bara nio poäng (varav fyra mål) i grundserien, men i Allettan har han växlat upp. Ryssen har gjort åtta mål på lika många matcher, han har skjutit mål fem matcher i rad och kommer från en vecka med fyra nya fullträffar (två mot Skövde och två mot Karlskrona). Och som om det inte vore nog, det tycks som att han inte kan göra ”fula” mål. Avsluten är sanslöst distinkta och lämnar målvakterna utan chans. Skladnichenko spelar i en egen liga just nu.

* Anders Skoog, Tranås

Det finns många fina namn i laguppställningen, men ska man plocka ut den enskilt viktigaste spelaren i Tranås är det svårt att komma runt Skoog. Den ihärdiga trotjänaren som är inne på sin tionde raka säsong i klubben och är centerdynamon som driver laget. Det är knappast någon slump att laget har rest sig efter en tung period med många förluster samtidigt som 31-åringen kvicknat till i offensiven. Skoog producerade viktiga mål mot både HC Dalen (5–2) och Kalmar (5–3) och Tranås tog två viktiga segrar som lyfte laget i tabellen. 

* Jesper Ylivainio, Piteå

Den lille teknikern har blivit just precis det offensiva tillskott till Piteå-truppen som klubben hade hoppats på. En offensiv kraft som kan avlasta åldermännen Joakim Högberg och Magnus Isaksson och göra den offensiva paletten bredare. Helgen bjöd på tre nya mål från Ylivainio som gillar att vara i hetluften och som kan nosa sig till en målchans på mils avstånd. Vare sig det rörde sig om skott, styrning eller att retfullt enkelt sopa trissan i tomt mål var han där han skulle och kan summera ännu en stark vecka.

LÄS MER: Intervju med Jesper Ylivainio: ”Bästa betyget man kan få”

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

Laget i ligan flest vill spela för * Kalmar HC vann storseger i spelarenkät * Backens hyllning: ”Har aldrig trivts så bra i ett lag”