Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 3 * Kommentarer om alla spelare

Dags för Veckans Lag igen. 

Vilka lirare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 3.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Hockeyettan-experten och frilansjournalisten Mikael Mjörnberg tar ju ut Veckans Lag här varje måndag.

Vilka spelare stack ut lite extra under förra veckans matcher? 

Dags att redovisa Veckans Lag vecka nummer 3 i Hockeyettan.

Här är Mikael Mjörnbergs lag nummer 15 för säsongen  – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Oscar Darnell, Örnsköldsvik

Örnsköldsvik befinner sig mitt i en kamp för att undvika jumboplatsen i den norra vårserien och därmed slippa kvala. I veckan kom så de första poängen in på kontot, dels via seger (2–1) över bottenkonkurrenten Vännäs och sedan också en bonuspinne efter förlust i förlängning (1–2) borta mot Teg. Det går inte att säga annat än att den unge keepern Darnell (som räddade laget kvar i fjolårets kvalspel) varit en oerhört viktig kraft under Ö-viks starka vecka. Totalt motade målvakten 79 skott och spelade storartat.

BACKAR:

* Oscar Eriksson, Piteå

En stark backsida blev ännu starkare när Piteå för en tid sedan värvade in Eriksson från en tynande tillvaro i Hockeyallsvenskan med Östersund. Den reslige backen tycks ha gjort sig hemmastadd i sin nya omgivning och kommer från en riktigt stark vecka där Piteå som lag fick med sig sju av nio poäng och Eriksson själv hittade rätt i spelet så väl som in i poängprotokollet både mot Boden och Kiruna IF.

* Calle Westerlund, Strömsbro

En lång och utdragen hockeysäsong är full av små solskenshistorier. En sådan är förstås Calle Westerlund. Den tidigare Brynäs-junioren vars enda Hockeyettan-erfarenhet sedan tidigare var fem matcher i Tranås ifjol har spenderat säsongen i division 2 med Gävle-klubben Valbo. Men till helgen lånades han hastigt in till Strömsbro. Resultatet? Westerlund sköt matchens enda mål, en frilägespärla i förlängningen mot Hanviken och blev på så sätt hjälte. 

TV: Se målet här!

BACKAR:

* Axel Lindström, Troja-Ljungby

Ett av favorittippade Troja-Ljungbys problem under säsongen har varit att för få spelare utöver Emil Ekholm har hittat in i målprotokollet på regelbunden basis. Kan svaret på klubbens frågor möjligtvis vara Axel Lindström? Forwarden som alltid bidrar med en gedigen arbetsinsats har faktiskt redan gjort fler mål än någon av sina tidigare Hockeyettan-säsonger (med Karlskrona och Nybro) och gick i bräschen för sin klubb i veckan. Med två mål mot Karlskrona där han dessutom gick oömt på kassen och såg till att vara på rätt ställe och sedan även med ett vägvisarmål borta mot Skövde. Det börjar se bra ut.

* Gustav Jansson, Vallentuna

Efter några väldigt tröga år i Vimmerby valde Jansson att återvända till norra Stockholm med förväntningarna att hitta tillbaka till rollen som poängmaskin den här säsongen. Precis så har det också blivit. 24-åringen går från klarhet till klarhet och manglade under helgen in totalt fyra mål och två assist när Vännäs och Kalix kördes över och Vallentuna förlängde sin svit till fem raka segrar. Han tronar i toppen av den norra vårseriens poängliga. Det börjar likna en succéhistoria.

* Lucas Ekholm, Eskilstuna Linden

Det blev en diskussion om 5-4-pucken i förlängningsspelet borta mot Huddinge verkligen var inne, men videobevisen var i slutändan överväldigande. Pucken satt strax under ribban och Ekholm blev matchhjälte och hattrick-skytt på en och samma gång. Totalt gjorde han fyra poäng i Björkängshallen och hittade sedan även in i poängprotokollet mot Segeltorp när Eskilstuna-gänget tog ytterligare en seger och fortsätter haka på i toppen av den södra vårserien. 20-åringen har varit en succévärvning för Linden den här säsongen.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

Wagners monstermatch – reserven räddade 44 av 45 skott * Knäckte topplaget: ”Vi tog på oss rånarluvorna”