Mikael Mjörnberg har tagit ut dessa sex spelare i Veckans Lag i Hockeyettan.

Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 7 * Kommentarer om alla spelare * ”En av de mest underskattade i ligan”

Måndag – och det betyder ju alltid Veckans Lag här. 

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 7.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Vi lägger en ny, intensiv vecka bakom oss med fajter i ligan onsdag, fredag, lördag och söndag. 

Vilka sex spelare fastnade Hockeyettan-experten och frilansjournalisten Mikael Mjörnberg för den här gången? 

Här är Veckans Lag vecka nummer 7 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Filip Lindblad, Visby/Roma

Onsdagens hemmamöte med Mariestad (seger för Visby/Roma med 1–0 efter förlängning) var en ruggig målvaktsmatch där Lindblad gick segrande ur striden med forne lagkamraten Anton Malmborg. 24-åringen höll nollan och motade totalt 33 skott. Troja-Ljungby hade inte heller särskilt mycket till lycka när de gästade Gotland några dagar senare. Filip Lindblad stod på nytt för en storstilad insats och släppte bara en ynka puck förbi sig trots att 44 skott lassades åt hans håll. Keepern är en av de mest underskattade i ligan och har formidabel statistik den här säsongen. Han har lyft Visby rakt in i ett race om topplaceringar i Allettan södra.

BACKAR:

* Filip Persson, Halmstad

Snacka om att gå ut med en smäll. Deadline-kvällen spelade Filip Persson som vanligt i Halmstad-tröjan och var elementär i att skjuta Hammers kvar i slutspelsracet. Laget vann med 3–0 över HC Dalen i Norrahammar, Persson satte två puckar varav åtminstone den andra var ett minst sagt imponerande skott. Bara en kort stund senare, med liten marginal till att transferfönstret stängde, blev han klar för spel med Västerås. En välförtjänt allsvensk chans för succébacken och man kan väl inte säga annat än att han lämnade Hockeyettan på topp.

* Pontus Englund, Sundsvall

Den spelskicklige backen har missat drygt en månads spel på grund av skada, men var i helgen äntligen tillbaka i Sundsvalls uppställning. Då vände trenden på för laget. Efter sex raka nederlag lyckades Sundsvall vinna två raka matcher (7–4 mot Kiruna och 5–4 efter förlängning mot Boden) och det är klart att Englund levererade. Totalt blev det tre kassar för 22-åringen under comebackhelgen och inte ens en klubba som träffade honom olyckligt i ansiktet kunde stoppa backen. Efter en kortare tids omplåstring klev han in och smackade dit den 4-2-puck som säkrade lagets första poäng i matchen. Snacka om viktig för sitt lag.

FORWARDS:

* Alexander Bergström, Karlskrona

Det syntes på det självförtroendesprudlande leendet redan när han morsade på den gamle polaren (tillika Skövde-kaptenen) Kristoffer Söder inför onsdagens måstemöte. Det skulle bli Karlskronas match. När pucken väl släpptes och hemmalaget fullkomligen demolerade sina gäster i matchupptakten var veteranen sedan mitt i smeten och skickade in både 3–0 och 4–0-pucken. När andra raka segern under ordinarie tid kom borta mot Tranås på lördagskvällen var det dessutom 37-åringen som visade vägen med matchens första mål. Att det är just Bergström som kliver fram är viktigt. Den forne landslagsspelaren har inte levererat som förväntat under säsongen och att han nu gör det när det verkligen gäller har enormt symbolvärde för Karlskrona.

* Carl Wassenius, Väsby

Poängen har hela tiden kommit i en strid ström, men under inledningen av Allettan såg Wassenius faktiskt lite tung och trött ut. Det är glömt nu. 23-åringen är stekhet och börjar trots att årets seriespel bjuder på betydligt färre matcher redan nu närma sig fjolårets monumentala poängskörd. I veckan gjorde han två mål och ett assist när Strömsbro besegrades på bortaplan (4–2) och mäktade med 1+5 när Lindlöven slogs tillbaka med 7–3 på hemmaplan under helgen. Flertalet av anfallarens assistpoäng kommer dessutom sedan medspelare rakat in returer efter hans skott. Wassenius tar hela tiden pucken till mål och är ett av de största offensiva hoten i hela ligan.

* Anton Holmberg, Piteå

När spetsanfallaren Holmberg var med i veckans lag förra veckan var han det i egenskap av succéman i Vännäs. Men det är tvära kast i hockeysvängen och den här veckan är forwarden med som succévärvning i Piteå. Den hårdsatsande klubben i Allettan norra valde att plocka upp forwarden de sista skälvande timmarna innan transferfönstret stängde och han har inte väntat med att presentera sig. I Piteå-debuten hemma mot derbyrivalen Boden var han först med i förspelet till hemmalagets sena kvittering och hängde sedan mycket distinkt dit den avgörande straffen. Mot Kiruna IF gjorde han två nya mål och stod för en framspelning. Poänglavemanget fortsätter även om tröjan är ny. Det finns ingen hejd på succén.

LÄS MER: Succévärvningen berättar om iskalla straffen: ”Först tänkte jag…”

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 6  – KLICKA HÄR!

Då avgörs valen till slutspelet * Här är dagarna och tiderna: 5 och 16 mars klockan 12.00 * Livesändning på Hockeyettan Play