Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 5 * Kommentarer om alla spelare * ”Leder sitt lag”

Dags för Veckans Lag igen efter en intensiv period med matcher onsdag, fredag, lördag och söndag. 

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 5.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Måndag betyder ju Veckans Lag här.

Vilka sex spelare fastnade Hockeyettan-experten och frilansjournalisten Mikael Mjörnberg för den här gången? Vilka lirare stack ut lite extra under förra veckans matcher?

Här är Veckans Lag vecka nummer 5 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Felix Tengvall, KRIF

KRIF har ett av Hockeyettans mest spännande målvaktspar och sedan Mikael Tisell klev in på tränarbänken och styrde upp försvarsspelet syns det inte bara på isen utan tillslut också i statistiken. Emil Cederlund höll sin andra raka nolla mot Segeltorp under söndagen och dessförinnan hade Felix Tengvall gjort två riktigt starka matcher i veckan. 21-åringen höll nollan borta mot Tyringe (i en arena där han blev kvalhjälte för några säsonger sedan) och spelade sedan precis så inspirerat som han behövde för att det skulle bli vinst hemma mot Huddinge (3–2) i fredags. KRIFs målvakter imponerar verkligen.

BACKAR:

* Joshua Karlsson, Lindlöven

Den väldige backen kan sammanfatta en omtumlande vecka där han först bevisade att steget från Hockeyettan till SHL inte behöver vara så långt och sen också blev ovan matchhjälte. I början av veckan lånades han nämligen ut till Örebro och tränade med SHL-truppen. Lagom till helgen var han tillbaka i Lindlöven-truppen och fann sig plötsligt längst fram i förlängningsspelet mot Sundsvall. Karlsson må vara en ganska ovan målskytt men tog tillfället i akt och dammade urtjusigt dit den matchavgörande 3-2-pucken.

* Daniel Karlsson Thörnros, Troja-Ljungby

Hedras de som hedras bör. I en allt mer kommersialiserad hockeyvärld där bortskämda slynglar byter klubb så fort de bänkas i powerplay är det bara att lyfta på kepsen för en spelare som dedikerat hela sin karriär åt en och samma förening. När Troja besegrade Nybro med 2-0 under söndagseftermiddagen gjorde ”Trucken” sen 900:e match i föreningens A-lagströja. Ett helt sanslöst facit. Som på beställning hittade den granithårde backen som främst gjort sig känd för sitt defensiva spel dessutom in i poängprotokollet (en assist efter distinkt uppspel från egen zon) jubileumsmatchen till ära.

LÄS MER – ”Trucken” tar sats mot ny milstolpe: ”Vore sjukt mäktigt”

FORWARDS:

* Emil Öhrwall, Visby/Roma

Inför säsongen tog Öhrwall det mogna beslutet att lämna en marginaliserad roll i BIK Karlskoga och Hockeyallsvenskan för möjligheten att ta ett större ansvar och växa i Hockeyettan. Det beslutet ångrar han garanterat inte. 24-åringen blomstrar i Visby och var i helgen en starkt bidragande orsak till att hans lag skaffade betydligt fastare mark under fötterna på Allettan södras undre halva. Först med två mål mot Skövde när Visby vann en pang-pang-historia med 5-4 efter förlängning på fredagskvällen. Sedan med två nya mål när Tranås besegrades (3-2) under söndagen. Faktum är att om man lyfter blicken ännu mer har Öhrwall blivit tvåmålsskytt tre matcher i rad. Klass!

* Jakob Karlsson, Vimmerby

Med sina två distinkta mål hemma mot Segeltorp klev rutinerade Karlsson upp som Vimmerbys poängbäste spelare genom tiderna under fredagskvällen. En mäktig milstolpe som tycks ha gjort den profilstarke veteranen synnerligen inspirerad för under söndagen var han inblandad i fyra av de fem Vimmerby-målen borta mot Eskilstuna Linden. Karlsson noterade 1+3 när Linden besegrades med 5-2 och är en av spelarna som verkligen leder sitt lag. Förtjänar verkligen den uppmärksamhet noteringen i historieböckerna nu gett honom.

LÄS MER – intervju med Jakob Karlsson: ”Jag gillar att retas…”

* Gustav Lindberg, Mariestad

Efter några svajiga resultat har Mariestad gjort en väldigt stark vecka där de besegrat båda topplagen Nybro (5-3) och Kalmar (4-2). Mitt i händelsernas centrum har fyndige Lindberg stått. Den Enköpings-fostrade 23-åringen skickade in det avgörande målet borta mot Nybro och var sedan inblandad i tre av fyra fullträffar mot Kalmar. Mariestad har fått befogad kritik för att vara lite bekväma och ducka smutsgörat den här säsongen, därför var Lindbergs 2-1-puck mot Kalmar extra glädjande. Forwarden knallade lika oväntat som modigt in i en obekväm yta som laget tidigare skytt som pesten och pryglade dit pucken. Ett väldigt glädjande besked för alla som håller på Bois.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

Intervju Vimmerbys rekordman Jakob Karlsson: ”Gillar att retas när jag får chansen” * 10 snabba frågor – drömvärvning och de går upp i vår