Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 6 * Kommentarer om alla spelare * ”Blir inte så mycket mer saga än så”

Måndag och ett nytt Veckans Lag.

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 6.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Ni vet ju att måndagar betyder Veckans Lag här.

Så också i dag. 

Vilka sex spelare fastnade Hockeyettan-experten och frilansjournalisten Mikael Mjörnberg för den här gången? 

Här är Veckans Lag vecka nummer 6 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Oscar Malm, HC Dalen

I de småländska skogarna muttrades det om en svag insats av hemmalaget, men faktum är att HC Dalen har gjort det till något av en vana att vinna mot Nybro med Oscar Malm mellan stolparna. Han noterades för flera vinster ifjol, höll nollan hemma mot vikingarna tidigt i Allettan och svarade för ytterligare en formidabel insats när HC Dalen vände och straffvann med 2–1 i Liljas Arena i onsdags. 28-åringen stoppade 40 puckar och släppte inte en enda straff förbi sig när allt skulle avgöras. Den rutinerade keepern trivs uppenbart mot starkt motstånd.

BACKAR:

* Rasmus Sörgardt, Väsby

Han är en så stabil och trygg pjäs i Väsby-laget att man nästan tar honom för given, men faktum är att Sörgardt gör en riktigt stark säsong hos serieledarna i Allettan norra. Han är lagets i särklass mest målglada back, men tar samtidigt ett stort ansvar hemåt och fungerar som en viktig ledare för backsidans yngre förmågor. Väsby-veteranen (om man nu kan kallas så vid 28 års ålder?) kommer från ytterligare en stark vecka där han manglat iväg mängder av skott mot mål, satt två puckar i nät mot Kiruna IF och gjort ytterligare en bra match mot Boden.

* Jesper Solomon Frisell, Karlskrona

Det är förstås ett stort underbetyg till övriga laget när det är en back som är längst fram i spelvändningarna och är den som står framför mål och pillar in puckarna. Karlskrona är en hackande skugga av vad laget borde vara, men det hindrar inte att Jesper Solomon Frisell sprider lite ljus i en annars ganska dyster tillvaro. När 25-åringen är på humör är han en av Hockeyettans allra bästa offensiva backar och på humör tycks han ha varit i veckans dubbelmöten med Visby/Roma. Backen hittade nätet två gånger, ett precisionsavslut på bortaplan och ett anfall han själv låg bakom och avslutade med att raka in en retur hemma i NKT Arena. Men han visade framförallt en väldig vilja. Om sådant bara kunde smitta av sig.

FORWARDS:

* Anton Holmberg, Vännäs

Inför den gångna veckan hade Vännäs inte tagit en enda poäng i den norra vårserien och såg ut att marschera i rask takt mot ett negativt kval. Efter veckans tre matcher har laget plötsligt plockat sju pinnar och ligger ovanför kvalstrecket. Vilken förvandling! Anledningen? Kanske stavas den kort och koncist Anton Holmberg. Den 22-årige anfallaren som spenderat merparten av de sex senaste säsongerna åt att spela division 2-hockey med moderklubben Burträsk klev in i Vännäs lagom till ödesmatchen mot Örnsköldsvik (seger 5-2). 1.08 tog det innan han nätade i sitt första byte i debuten och han gjorde två mål i den matchen. Mot Enköping (seger 4-3) noterades han för 1+2 och var den som satte den matchavgörande pucken med 42 sekunder kvar. Och så slank det med två nya assist mot Surahammar under söndagen (förlust 4-5 efter förlängning). 3+4 under debutveckan som blev ett trendbrott för klubben således. Det blir inte så mycket mer saga än så.

* Andreas Nordfeldt, KRIF

Det var en nyckelmatch borta mot Borås i onsdags för KRIFs del och som vanligt när det står mycket på spel var det lagets store trotjänare och veteran som klev fram. ”Notan” dirigerade ett sylvasst powerplay och skickade själv in matchens första mål från en position längs den förlängda mållinjen. Från i stort sett samma position serverade han sedan Vincent Reimer till två snudd på identiska mål och var den som orkestrerade lagets offensiv matchen igenom när det tillslut blev seger 4–3 efter förlängning. En fältherre som kliver fram när det behövs. 

* Elias Jacobs, Nyköping

Nyköpings offensiv har varit iskall i Allettan. Storskytten Søren Dietz-Larsen har gått skadad och ingen annan har plockat upp produktionen i hans ställe. Masen Elias Jacobs som förväntas vara en av dem som ska gå i bräschen offensivt har varit lika iskall som laget efter jul. Men i helgen släppte det. Nyköping fick med sig fyra väldigt viktiga poäng hem från sin bortaturné och Jacobs hittade nätet hela tre gånger. Hans tre första fullträffar under Allettan-spelet, en mot Piteå och två mot Sundsvall, och samtliga var av ”vara på rätt plats vid rätt tillfälle”-karaktär. Kanske är nyckeln den nye kedjekamraten Albin Kedbrant som nyligen värvades från Nybro och gjorde sin första matcher med Nyköping under turnén. Han lämnade helgen med tre assistpoäng.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

Då avgörs valen till slutspelet * Här är dagarna och tiderna: 5 och 16 mars klockan 12.00 * Livesändning på Hockeyettan Play