Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 9 * Kommentarer om alla spelare * ” En fantastisk spelare att ha med sig i ett slutspel”

Vi blickar såklart fram emot slutspelet – men också tillbaka mot förra veckan.

Måndag betyder ju Veckans Lag i Hockeyettan. 

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 9.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Jadå, det är såklart på sin plats med ett nytt Veckans Lag igen. 

Vilka sex spelare fastnade Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg för den här gången?

Här är Veckans Lag vecka nummer 9 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Marcus Johansson, Kalix

Skulle Kalix kunna slå ut Vallentuna var man tvungna att matcha målvaktsspelet från Hugo Haas. Vallentunas tjeckiska stjärna som spelade oerhört inspirerat genom hela den tre matcher långa play-in-serien. Det måste man ändå säga att Marcus Johansson gjorde. Han fick förtroendet i två matcher och Kalix vann båda efter förlängning. Efter en riktigt stark match på bortaplan var Johansson lysande i den tredje och avgörande matchen på hemmaplan. Han gjorde flertalet oerhört kvalificerade räddningar och såg till att hans lag hängde kvar i matchen när Vallentuna ägde spelbilden. En riktig slutspelshjälte.

BACKAR:

* Dennis Fröland, Troja-Ljungby

Den rutinerade backen stannade kvar i Ljungby efter degraderingen för att vara med och lyfta klubben tillbaka mot Hockeyallsvenskan. Det är i de riktigt tuffa matcherna när det verkligen gäller han förväntas vara en av dem som går i bräschen och det var också precis vad han gjorde när Allettan knöts ihop på onsdagskvällen. Troja svarade för en imponerande upphämtning mot Halmstad och det var den spelskicklige backen som både skickade in kvitteringsmålet till 4–4 och avgjorde i förlängning när hans lag säkrade den viktiga tredjeplatsen i serien.

* Fredrik Eriksson, Borås

KRIF skapade i stort sett ingenting för egen maskin i play-in-serien som Borås vann med 2–0 i matcher. De körde fast i ett stabilt BHC-försvar och dynamon och motorn innanför egen blå heter Fredrik Eriksson. Den tungt rutinerade 39-åringen gör knappt några misstag. Han står ständigt i rätt positioner, har en underbar blick för spelet och spelar med en sådan pondus att det sprider sig ett lugn i hela lagets försvarsspel. Ett granitblock de yngre kan luta sig emot och en fantastisk spelare att ha med sig i ett slutspel.

FORWARDS:

* Linus Hedman, Boden

Den lille skicklige anfallaren ska tillhöra de producerande spelarna i Boden, men har haft en lite kämpig Alletta. I alla fall när det kommer till målskyttet som precis som för hela laget gick helt i stå under perioden när det staplades Boden-förluster på hög. Därför var det ett välkommet tecken för hela laget när Hedman skickade in ett hattrick (måhända med sista kassen i tom bur) i serieepilogen mot Kiruna IF. Det var 22-åringens första fullträffar på över en månad och flera av dem var dessutom riktigt snygga. I Boden hoppas man förstås att det var ett trendbrott, laget behöver all produktion de kan få och en het Hedman blir ett väldigt bra vapen i slutspelet.

* Anders Eriksson, Borås

Fanns det tveksamhet kring vilket av gängen som var det starkaste när play-in drog igång mellan Borås och KRIF suddades de frågetecknen ut illa kvickt. Borås tog tag i taktpinnen direkt och höll den från start till mål, genom sex perioder när Borås krigade sig vidare med imponerande slutspelshockey. Bäst av dem alla var veteranen Anders Eriksson. I hemmamatchen (vinst 3–1) var han en gigant, en härförare som verkligen visade vägen för sitt lag. Dessutom sköt han de viktiga målen. Det var han som satte 1–1-pucken ganska omedelbart efter att KRIF tagit ledningen i match ett och när det blev 3–2-seger i returen i Blekinge var det han som sköt det mål som i slutänden skulle visa sig bli matchavgörande. Det är bara att lyfta på hatten.

* Emil Lindblom, Kalix

23-åringen sköljde in flest poäng av alla spelare i Hockeyettan den gångna säsongen, men det är siffror som är svåra att värdera i och med att han spelat i en förhållandevis svag Hockeyettan norra och en likaledes svag vårettan norra. Men stora spelare kliver fram när det bränner till och Emil Lindblom är dirigenten bakom Kalix triumf i den täta matchserien mot Vallentuna. Han har skrinnat omkring och slagit briljanta passningar hela matchserien och det var knappast någon slump att han låg bakom upphämtningen och vändningen i match ett. Passningen till det sena 2–2-målet i match tre var suverän och i slutändan var det knappast mer än rätt att det var just Lindblom som fick stöta in det helt avgörande målet i sudden. Pur klass!

LÄS MER: ”Hade på känn att det kunde bli jag som avgjorde” * Se Lindbloms mål här!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 6  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 7  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 8  – KLICKA HÄR!

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!

 

Så här spelas kvartsfinalerna i Hockeyettans slutspel * Så valde lagen * Datum för de åtta kvartarna * Se sändningen här!