Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 10 * Kommentarer om alla spelare * ”Varit en gigant” * ”Stundtals haft lekstuga”

Måndagar betyder allltid Veckans Lag i Hockeyettan, så också i dag.

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 10.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Dags att presentera ett nytt Veckans Lag igen. 

Vilka sex spelare fastnade Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg för den här gången?

Här är Veckans Lag vecka nummer 10 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Christof von Burg, Sundsvall

Schweizaren som gör sin tredje säsong i Sundsvall har inte riktigt kommit upp i sin vanliga nivå under säsongen. Han har inte varit dålig, men inte heller så där solid som vi har sett honom tidigare. Men von Burg sparade uppenbarligen sitt bästa till slutspelet. I Sundsvalls imponerande matchserie mot Hanviken (3–1 i matcher) har 22-åringen varit en gigant. I tre av fyra tillställningar har han varit snudd på omutlig och det blev även en nolla (i match tre). Han gör några räddningar extra varje match och släpper knappt några returer. Det var uppenbarligen helt rätt val av Sundsvalls-ledningen att satsa på Christof von Burg som etta till slutspelet.

BACKAR:

* Felix Dahlroth, Boden

Den 24-årige backen tacklades illa i match tre mot Borås och tvingades kliva av. Efter det kom han inte alls till spel i match fyra. Boden förlorade båda de matcherna. Man ska såklart akta sig för att peka ut ett tvärsäkert samband mellan dessa två faktum, men Dahlroth var alldeles lysande i matchseriens två första drabbningar där han sköt viktiga mål, levererade lysande passningar och sken på Bodens backsida. Kan han inte spela i femte och avgörande drabbningen är det ett tungt avbräck för Boden.

* Tom Johansson, Halmstad

Backen kom upp som en spännande talang hos Troja-Ljungby, men har trots sina skills haft en lite motig Hockeyettan-karriär hos Halmstad. Skador har kommit i vägen och ifjol spelade han inte på hela säsongen efter att ha brutit vadbenet i genrepet inför säsongsstart. Men i kvartsfinalserien som Halmstad vann med 3–1 i matcher över Strömsbro har han vaknat till liv. Två viktiga kassar, dubbelt upp mot hur många han producerade i grundserien, skickade 24-åringen in och det mest glädjande är kanske sättet de kom till på. Uppe i Gävle följde han med släpande i ett anfall och avslutade snyggt, hemma smög han upp på bortre stolpen och pangade in den matchavgörande pucken i match fyra. Som om han aldrig hade gjort annat än varit ett offensivt hot i ett slutspel. 

FORWARDS:

* Jesper Lindén, Mariestad

Mariestad spel

ade hela kvartsfinalserien mot Borlänge (3–0 i matcher) utan offensivt viktiga pjäser som Gustav Lindberg och Hugo Pettersson. Då är det viktigt att andra kliver fram och i och med att det kulissmumlas om att Lindén inte heller är helt kurant är det än mer imponerande hur han levererade i matchserien. Nu gjorde förvisso inte Borlänge något vidare motstånd, men 24-åringen gjorde sju poäng (4+3) över de tre matcherna. Som mest glänste han i match två (7–1) där han var inblandad i fem av sitt gängs fullträffar och noterades för 3+2. En av Hockeyettans bästa levererar så här långt även i slutspelet.

* Filip Cruseman, Karlskrona

Det finns mycket att säga om Karlskronas säsong och insatsen från många av spelarna som på förhand ansågs vara de som skulle vara ledande. Men en av dem som inte kommer behöva skämmas inför sin egen spegelbild i sommar är Filip Cruseman. 32-åringen har kämpat, slitit och levererat och när KHK hängde mot repen efter match ett i Visby (förlust 0–3) klev den rutinerade anfallaren fram. Han sköt två mål och var högst drivande i att Karlskrona kunde kvittera matchserien på ön och sköt sedan det matchavgörande målet i match tre. Sakta men säkert varvade Karlskrona-maskinen upp och Cruseman gick i bräschen. 

* Jesper Emanuelsson, Troja

Sju poäng på 25 seriematcher blev till…sju poäng på tre slutspelsmatcher. Efter en grundserie som inte riktigt blev som det var tänkt har spelskicklige underhållaren Emanuelsson stundtals haft lekstuga mot Nyköping. Nu var motståndet förvisso inte starkt nog att kunna störa robusta Troja och poängen i sig (totalt blev det två mål och fem assist) har kanske inte varit så livsviktiga, men det är ändå kul att se en artist spela ut. Jesper Emanuelsson bjöd på underhållning, inte minst i match två (seger 6–1) där han noterades för 1+4. Det blir intressant att se var det fortsatta slutspelet tar honom.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 6  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 7  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 8  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 9  – KLICKA HÄR!

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!

 

KHK:s skadesmäll – Bergström missar resten av säsongen * ”Ett stort avbräck för oss” * Vidare till semifinal efter dramatik