J18 har spelat DM

Under fredagen och lördagen förra veckan har det spelats J18-DM i NKT Arena i Karlskrona.

Då vi var en stor trupp prioriterade vi som tidigare äldsta årgången 05:orna och fyllde på med några 06:or. Vi började med att spela mot Olofström (som gick upp i J18 regional för någon vecka sedan, stort grattis till det!) i fredags, och där segrade OIK med 3-0.

På lördagsförmiddagen ställdes vi mot KHK som även dem spelar i J18 Regional, två serienivåer över J18 Division 2 där vi håller till. Efter en magisk förstaperiod av grabbarna ledde vi med 4-0. I andra fortsatte vi att kämpa riktigt bra och slutresultatet skrevs till 5-2. En häftig seger på många vis och glädjen var euforisk i omklädningsrummet efter matchen.

Inför sista matchen mot Mörrum krävdes d

et att vi vann med mål för att gå till final. Vi kom ut väldigt starkt och efter knappt 9 minuter ledde vi med 3-0 och ytterligare 2 mål senare stod det 5-0 efter första perioden. I andra spelade vi kontrollerat och ett mål av varje lag gav slutresultatet 6-1. Resultatet innebar att vi kom etta i gruppspelet och final väntade direkt mot Karlskrona HK. Vi krigade bra i första perioden och hade 0-0. I andra perioden tröt orken och efter en tuff dag, både fysiskt och mentalt, så vann till slut KHK rättvist med 5-0.

Vi är stolta över grabbarnas insats dessa två dagar där man verkligen får visa upp att man kan lira hockey, blandat med stenhårt jobb byte efter byte. Efter en säsong som varit lite upp och ner så var det härligt att få avsluta med att spela DM-final för andra året i rad. Det, om något, bevisar att vi är på rätt väg med vår juniorverksamhet där vi låter alla som vill fortsätta med sin hockey ansluta till oss.

Till kommande säsong är ambitionen att ställa tre juniorlag på isen, vilket är helt fantastiskt!