Dagens påskgodis: Melkersson fortsätter som A-lagstränare

Mörrum Hockey har kommit överens med Richard Melkersson om en fortsättning som A-lagstränare. ”Melker” fick ta över ansvaret efter den förre tränaren i januari när klubben befann sig i ett mycket prekärt läge. Richard lyckades rädda Mörrum kvar i division 1. Det kunde dessutom ske utan kval, vilket var oerhört betydelsefullt för klubben rent ekonomiskt. I slutet av serien, när det behövdes som bäst, tog Mörrum nio poäng av nio möjliga.

”Efter den säsongsavslutningen var det inte så svårt att tacka ja till en fortsättning. Föreningen är på helt rätt väg med sin nya satsning på både ungdomar och A-lag. Det är klart att man vill vara med på den resan. Vi ska hitta guldkornen i vårt närområde. Vi ska satsa på unga, träningsvilliga spelare som vill utvecklas i Mörrum. Förhoppningsvis kommer vi också att kunna behålla de killar som klev fram under vårsäsongen och visade ett så stort hjärta för klubben.”

Richard Melkersson har en lång karriär bakom sig, som både spelare och ledare, men uppdraget som huvudansvarig i division 1 blir hans första.

”I första hand tittar vi på möjligheten till interna lösningar, men med tanke på hur bra det gick med ”Melker” i båset var han ett självklart förstaval. Det är en lugn och bra och analytisk kille. Nu återstår bara att finna en bra sidekick. Vi vill gärna ha någon med kompletterande egenskaper, en pushande och pådrivande person”, säger Mathias Lönqvist i Mörrums sportgrupp.