Björn Olsson tar över Nyköping. FOTO: LASSE JANSSON & TOBIAS JOSEFSSON/MJÖLBY HOCKEY

Han tar över Nyköping * Hämtar in ny tränare från division två: ”Han vill göra sig ett namn även på den här nivån” * Läget i spelartruppen

Filip Algeman gjorde succé i Nyköping, men lämnar nu klubben.

Ersättaren hämtas från division två.

Björn Olsson får sitt första uppdrag i Hockeyettan. 

– Det fanns andra spår men det kändes mest rätt med Björn. Han vill göra sig ett namn även på den här nivån, säger NSK:s sportchef Magnus Eriksson. 

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Nyköpings SK har gjort klart med ny tränare efter unge Filip Algeman, 30, som valt att flytta vidare till en ny utmaning efter bara en säsong i klubben.

Björn Olsson, 48, plockas in från division två-klubben Mjölby, som snubblade i kvalet till Hockeyettan i sista omgången.

Innan dess var Olsson sportchef och tränare i IK Guts i sex säsonger.

– Jag har följt Nyköping i många år från sidan och genom bekanta som har haft anknytning eller jobbat/spelat för Nyköping. Har också följt laget lite närmare de senaste säsongerna via Hockeyettan Play och sett en del matcher på Rosvalla också, säger den nye tränaren till hemsidan.

Varför det blev NSK?

– Jag upplever att jag haft en bra dialog med representanter för föreningen och de har varit tydliga med föreningens övergripande mål och deras plan framåt. Jag tror att jag kan bidra och fortsätta det som påbörjades föregående säsong. Min uppfattning är att det finns mycket att utveckla och att Nyköping har potential att ta stora steg framåt.

NSK:s sportchef Magnus Eriksson är nöjd med rekryteringen

– Han vill vara med och bygga vidare på den här resan vi har påbörjat. Vi ska vara ett spelande lag. Han jobbar också på ett lite modernare sätt bland annat med videoanalyser. Det fanns andra spår men det kändes mest rätt med Björn. Han vill göra sig ett namn även på den här nivån, säger Eriksson till Södermanlands Nyheter.

***

Truppen då?

Backarna Linus Malm och Wilmer Mattiasson har förlängt sina kontrakt och spännande talangen Valter Björnsson, 17, har skrivit ett utvecklingskontrakt med NSK över de kommande två säsongerna.

Han vann den interna poängligan i J20 i vintras efter 53 (24+29) poäng på 45 matcher.

Även John Moberg och Viktor Lindell har gjort klart med en fortsättning.

På spelarsidan är det också klart att forwardstrion Max Buredal, Jesper Schiöler och Elias Jacobs försvinner.  Inte heller backarna Casper Gillberg och Oliver Åkelid samt forwarden Isak Ekelund erbjuds någon fortsättning.

Backen Emil Andersson, 22, lämnar också Nyköping. Han är klar för Surahammar.

Tisell kvar i KRIF: ”Uppsidan med att vara med från början” * Vill behålla veteranerna: ”Kör på tills dom inte vill ha mig kvar”