Filip Jakobsson ny forward i Surahammar

På söndagseftermiddagen meddelade sportchefen Jörgen Mähler att han knytit ännu en forward till laget. Det är den 24-årige Filip Jakobsson som hämtas från en av de amerikanska collegeligorna och som nu ska pröva lyckan i Surahammar.

Vi fick några ord med Filip under kvällen (svensk tid) och det var en förväntansfull forward som ser fram emot hemresan till Sverige och den säsong som väntar i Surahammar.

– Ja, att få representera Sura i vinter ska bli oerhört spännande då det känns som att det kan vara något riktigt bra på gång i föreningen.

Du är en okänd förmåga för många av oss. Kan du berätta lite kort vem du är och hur du skulle beskriva din spelstil?

– Ja, jag heter Filip Jakobsson och är 24 år gammal. Jag har de senaste två åren spelat collegehockey i USA i ett lag som heter SUNY Canton, innande dess har jag hockeyettanmeriter från en säsong med Segeltorp. Jag startade min karriär i Tyresö/Hanviken som ung och spenderade sen mina juniorår i Nacka och Södertälje. Som spelare så är jag en avig forward som har mina största styrkor i det offensiva spelet där jag framförallt är en spelfördelare som gillar att sätta upp mina lagkamrater i bra lägen.

Filip Jakobsson är en spelartyp som sportchefen Jörgen Mähler letat efter.

– Filip är en teknisk spelare med ett riktigt bra spelsinne. Han är duktig passningssläggare och skapar många bra lägen åt sina kedjekamrater. Filip är en kille som kommer göra en hel del assist i vinter och det känns bra att han nu vill prova sina vingar här hos oss i Sura.

Vi håller med och hälsar Filip Jakobsson hjärtligt välkommen till oss i Surahammar.