Abris kör på!

Skövde IK släpper idag nyheten att man förlängt backen, egna produkten och kulturbäraren Axel Abrahamssons kontrakt över säsongen 2023-2024.

Räven, namnet han går under i Billingehovs innersta utrymmen, blir därmed trogen klubben han representerat sen barnsben. Trots nyss fyllda 25, har han redan spelat över 300 tävlingsmatcher för Siken och är med sin uppoffrande spelstil en supporterfavorit och en av kuggarna i laget.

Anders Lundström Sik:s klubbchef är såklart nöjd med att Axel satsar vidare.

-Axel kommer från

sin bästa säsong. Inget snack. Han har utvecklats denna säsong och man ser på honom att han tycker det är riktigt roligt att komma till hallen och ge allt varje dag. Jag tror han är uppe i 8 säsonger i A-laget nu, och han har under min tid som klubbchef missat totalt en match, och då han blev tvingad av läkarna att stå över. Annars har han på något sätt lyckats ta sig ut till nedsläpp varje gång det är dags, även de dagar det kanske egentligen inte varit aktuellt pga av skada eller liknande.

-Det är oerhört kul för alla runt omkring som följer de här grabbarna när man ser förändringen i deras hockeyspel och får följa med på resan när de går från ungdom och lovande till vuxna grabbar med härlig attityd avslutar Anders.

Lundström meddelar också att fler signeringar väntas släppas snart och att laget drar igång förberedelserna inför kommande säsong i nästa vecka med uppstart, träning och lite tester.

Är det förlängningar eller nyförvärv att vänta?

-Både och, svarar Anders kort på frågan.