Nico Surenkin till SIK

Skövde IK fyller på sin ledarstab inför säsongen 2023-2024.

Klubben meddelar idag att man gjort klart med Nico Surenkin, senast huvudtränare i seriekonkurrenten Linden Hockey, att komplettera SIKens ledarstab.

Nico som har en gedigen hockeybakgrund som tränare på flera olika nivåer i Finland, och nu senaste säsongerna i Hockeyettan har signerat ett 2-årskontrakt med SIK. Han kommer förutom att gå in som assisterande tränare till headcoach Staffan Lundh på A-laget, även bli spelarutvecklare i föreningen med stort ansvar för individuella utvecklingen på föreningens äldre ungdoms och juniorlag utöver spelarna i representationslaget.

Skövde IK:s klubbchef Anders Lundström är mycket nöjd med att Nico ansluter.

-Vi kände direkt när vi fick höra att Nico skulle kunna vara intresserad av en flytt hit till oss för att få jobba ihop med Staffan, att vi ville få det i hamn om det gick att lösa. Vi har letat efter en stark kompetens som kan ge oss ett fint underlag för att dels komplettera Staffan på ett bra sätt, men också lägga ner ett stort jobb med den individuella utvecklingen för våra yngre spelare från A-lag och nedåt.

Vi har flera fina kullar på gång underifrån som vi vill utveckla på ett sätt som passar Skövde IK, och där tror vi att Nico med sitt intresse för individuell utveckling, passningspel och tidigare erfarenheter kommer passa perfekt.

Detta innebär också att klubben tackar tidigare assisterande tränaren Johan Andersson för två fina år i föreningen och önskar honom lycka till i framtiden.