Alex Ek flyttar hem till Stockholm och återförenas nu i Huddinge med gamle barndomskamraten Oscar Fröberg. FOTO: MARCUS VILSON & LEIF HELLERIN

Alex Ek flyttar hem till Stockholm – Dalens poängkung klar för Huddinge * Återförenas med barndomskamraten * ”Har pratat om det länge”

Huddinge har gjort klart med en tung värvning.

Alex Ek, 26, flyttar hem till Stockholm – och återförenas nu med gamle barndomskamraten Oscar Fröberg.

– Vi har pratat om det väldigt länge så det här känns superkul, säger forwarden.

* FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Bästa klippen * Silly season-nyheter

 

Alex Ek, poängkung i HC Dalen förra säsongen (34 poäng på 33 matcher), återvänder till Stockholm igen efter att ha varit ute ”på vift” i flera år.

– Jag kände att det var dags för mig att lämna de småländska skogarna och flytta hem i år. Det var då ett sjävklart val för min del att komma tillbaka till Huddinge när den möjligheten fanns, säger han till Huddinges hemsida.

En annan sak som lockade var möjligheten att få spela tillsammans med sin barndomsvän Oscar Fröberg, 26, målvakten som Huddinge tidigt värvade in från Karlskrona HK och som nu också valt att komma hem till storstaden.

– Vi är lika gamla och spelade både hockey och fotboll tillsammans i IK Göta och Brommapojkarna när vi var mindre. Vi har pratat om att spela tillsammans igen och nu blev det så. Vi brukar träna tillsammans på sommaren och bor väldigt nära varandra i Stockholm så det här känns verkligen kul, säger Alex Ek till hockeyettan.se.

* När blir du 08:a igen då?

– Jag flyttar hem om någon månad. Min lägenhet hemma är uthyrd ett tag till, men sen får jag komma hem. Men jag trivs bra här i Jönköping så det ingen stress.

Alex Ek debuterade i ligan för Nacka 2016 och har därefter spelat för Nybro, Vallentuna, Visby Roma och HC Dalen och svarat för 173 poäng på 216 grundseriematcher.

Oscar Fröberg värvades till KHK inför förra säsongen, efter att ha spelat utomlands i tre år, men blev skadad tidigt och gjorde bara sex matcher i ligan. 

* Uppdaterad version: Huddinge har under helgen också plockat in backen Doglas Dahling Barger, 22, från Wings och forwarden Tobias Ahlén, 20, som kommer närmast från spel i Djurgården, där det blev sex framträdande i HockeyAllsvenskan i vintras och 24 poäng på 42 matcher i J20. Huddinge, där Fredrik Mälberg gör comeback som tränare, har nu två målvakter och elva  utespelare på avtal.

Text: PeO Larsson 

LÄS MER: Hyllningen till talangbacken: ”Herrejävlar, vad är det för spelare?”

Säsongens lag i Hockeyettan 22/23 * Här är expertens drömlag – tar ut en tränare, två målvakter, sju backar och 13 forwards * Kommentarer om alla spelare!