Gustav Marnetoft byter klubb i norra serien. FOTO: ANDREAS PLANCK

Marnetoft laddad inför flytten till Piteå: ”Jag vill bara ut och gasa” * Hälsningen till bäste polaren i Sundsvall: ”Kommer jaga honom”

Gustav Marnetoft, 21, behövde inte gå klubblös länge.

Forwarden är klar för Piteå och har redan ruskat av sig besvikelsen att han inte fick vara kvar i Sundsvall.

– Jag vill bara ut och gasa! Förhoppningsvis kan jag bjuda på någon skön propp eller kasse också, säger han och skrattar. 

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Han gjorde 20 poäng för Sundsvall under debutsäsongen och blev en fansfavorit med sitt frejdiga spel, men fick – kanske lite överraskande? – inte plats i truppbygget för 23/24.

– Självklart kändes det tufft i början. Eftersom jag först fick höra att de ville förlänga kontraktet med mig. Men sedan hände något som ändrade beslutet. Jag gillar Sundsvall och om dom tycker detta är rätt beslut så litar jag på det och jag önskar föreningen all lycka. Men nu är det ett avslutat kapitel, jag fokuserar bara på framtiden, säger han till hockeyettan.se.

* Men du måste väl ändå vara nöjd med din ”riktiga” debutsäsong i ligan? 

– Jag känner att det blev en väldigt lärorik säsong för min del. Både med- och motgångar. Det kändes som att starten nästan blev lite för bra. Sedan gick jag ner lite i tempo, tycker jag. Jag lärde mig i alla fall mycket av det och har fått bra erfarenheter med mig. 

Nu ser han alltså framåt – och mot spel i en ny klubb. 

– Jag är otroligt taggad inför en ny säsong med Piteå. Jag vill bara ut och gasa! 

* Vad ska du tillföra? 

– Jag vill hjälpa till att tillföra ett bra offensivt spel, tyngd och lite sköna slagskott. Förhoppningsvis kan jag bjuda på någon skön propp eller kasse också, säger han och skrattar.

* Vad vet du om Piteå? 

– Inte jättemycket. Vet att det är ett skickligt och bra hockeylag. Känns som att det är ett härligt gäng.

Har spelat där många gånger och trivs bra i LF Arena! Jag har även hunnit kolla in Olearys i Piteå, men mycket mer vet jag inte. Det ska bli spännande att utforska staden.

* När flyttar du upp?

– Blir nog direkt efter Storsjöyran är klar i Östersund vid slutet av juli.  Så jag missar tyvärr ”Piteå dansar och ler”…

* Till sist – vem vill du helst proppa i Sundsvall i höst? 

– Haha. Jag kommer jaga Isak Norén. Hoppas Aaro (Mikael, coachen) spelar mig varje gång han är inne.  Han är som min lillebror och vi umgås varje dag. Men när vi möts får han se upp. Det hoppas jag han vet om.

Marnetoft är uppväxt och skolad i Östersund och gjorde sedan en säsong i Hockeyettan med KHK och en säsong i Timrås J20 innan han landade i Sundsvall.

Piteå, som häromdagen också plockade in Luleås J20-back Edward Björk och på torsdagen förlängde med backen Oscar Eriksson, har nu 16 spelare i truppen.

Gustav Marnetoft där han trivs som bäst – i stöket framför kassen. FOTO: ANDREAS PLANCK

***

Mer om Piteå: 

Joakim Högberg smällde in 29 mål i seriespelet och blev hela ligans målkung.

Nu funderar veteranen på sin framtid – och det är inte säkert att han fortsätter trots succén.

– Jag har kanske tappat lite glöd. Just i år borde det ha känts roligare än det gjorde, men vissa dagar var jobbigare än förut och då tar man stryk i längden, säger han till Piteå-Tidningen.

* PT: Hur stor chans är det att du kör på i PHC?

– Just nu känns det långt borta och det har jag varit tydlig med Piteå Hockey också. Jag ska fundera på saken men jag kommer att ta tid på mig för att känna om motivationen finns där.

Höberg, 31, gjorde 45 poäng i seriespelet och ytterligare 13 i slutspelet.

I Hockeyettan har han levererat fina 439 poäng på 333 grundseriematcher.

Tidigare har ju ikonen och lagkapten Magnus Isaksson meddelat att han lägger ned karriären.

Text: PeO Larsson 

LÄS MER: Hyllningen till ligaikonen: ”Mycket av min spelstil och galenskaperna jag håller på med har jag kopierat”

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Rykten