Fredrik Lindgren kan räkna in första nyförvärvet till Clemensnäs: Piteås back Ludwig Stenvall. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST OCH OLIVER ÅSTRÖM

Clemensnäs sportchef om nya utmaningen: ”Gick från noll till hundra på ett dygn” * Första värvningen klar: ”En klassback”

De gick upp för snart två månader sedan – och har nu landat första, tunga värvningen.

Vad händer i övrigt i Clemensnäs?

Vi tog ett surr med sportchefen Fredrik Lindgren.

– Vi gick från noll till hundra på ett dygn så det har varit och är en hektisk tid, säger han bland annat.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Söndag 19 mars gick Clemensnäs upp i Hockeyettan efter stor dramatik och där och då började en ny verklighet för den lilla föreningen utanför Skellefteå.

Fredrik Lindgren, 42, den förre storbacken som har ett hockey-cv som innehåller bland annat över 700 SHL-matcher och två SM-guld, är sedan någon månad tillbaka heltidsanställd som sportchef och på marknadsavdelningen.

– Det har varit jobb nästan dygnet runt. Jag vill inte på något sätt titta ned på tvåan, men det här är en helt annan sak, det är både ett och två snäpp upp både när det gäller ekonomi och det sportsliga, säger han till hockeyettan.se.

Clemensnäs har fått ställa om organisationen och det är ett arbete som kräver mycket tid.

– Men det är samtidigt en väldigt rolig utmaning. Det märks att det finns ett behov att ha ett lag på Hockeyettan-nivå här i stan och jag tror vi kommer klara oss ganska bra när allt är på plats, säger Lindgren.

* Ja, det borde ju kanske bli lättare att attrahera lovande juniorer som ”blir över” i Skellefteå AIK nu för er?

Lindgren, som själv gjorde 18 säsonger i AIK, hoppas förstås det – och att hans kontakter med sin gamla förening ska underlätta här. 

– Vi vill ju i grund och botten ha spelare som är härifrån, som har anknytning till stan. Jag har pratat med några av dom som har utgående kontrakt, men samtidigt har jag också full förståelse om de lockas av andra, mer etablerade Hockeyettan-klubbar. Det är den verklighet vi lever i, men det är klart att det i alla fall är till vår fördel att vi nu gick upp.

***

Så, hur långt har Lindgren och Clemensnäs kommit nu då?

Jo, de har i alla fall landat sitt första nyförvärv inför comebacken i Hockeyettan – och det är ett tungt namn de nu presenterat.

Ludwig Stenvall, 24, toppback från Piteå, skippar nu pendladet till Piteå och spelar i höst på hemmaplan igen.

Den högerskjutande försvararen har Boliden som moderklubb och gjorde alla sina juniorsäsonger i Skellefteå AIK innan det blev en flytt till Umeå och spel i Björklöven och Teg.

De tre senaste säsongerna har han tillhört Piteå i ligan och gjort 62 poäng på 111 seriematcher.

Fredik Lindgren är såklart nöjd.

– ”Ludde” är en klassback på den här nivån, vi har en mycket bra bild av vad vi får in. Han har ju en fin offensiv spets, men jag tycker han utvecklat det defensiva spelet också senaste säsongerna. En komplett och mycket bra Hockeyettan-back, helt enkelt.

I övrigt har Clemensnäs förlängt med flera spelare från laget som gick upp – bland annat kaptenen Pontus Burström som gjorde 54 poäng på 26 matcher i tvåan – och har nu sju spelare på avtal.

Lindgren har också gjort klart med två nya tränare: Kim Lundgren, 34, som är från Skellefteå och var assisterade tränare i SK Lejon i ligan i fyra säsonger, blir huvudansvarig och får vid sin sida Urban Kågström, 56, assisterande tränare.

* Vad söker ni mer i truppen? Vi gissar att du vill ha in lite spelare som varit med på den här nivån?

– Vi tittar ganska brett, men det är klart att vi skulle behöva ha in spelare som har rutin från de här ligan. Hur många? Kanske en femma.

* När skulle du vilja ha truppen klar?

– Kan jag få en trupp som vi är nöjda med så gärna redan i morgon. Men så kommer det nog inte att bli, säger Lindgren och skrattar.

* Till sist: du hoppade själv in och spelade i kvalserien. Kommer du spela även i vinter?

– Haha, de skojar med mig här uppe och frågar om jag ska hålla en backplats öppen i truppen för mig själv. Men nej, ambitionen är att följa laget från läktaren i vinter. Men av erfarenhet så vågar jag kanske inte säga nåt definitivt i den frågan…

Text: PeO Larsson

Lindgren på isen under kvalserien i våras. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Senaste surret