Hockeyettan-vrålet! Spelande sportchefen Fredrik Lindgren (t v) och Jonatan Sundin gick upp i ligan på söndagen. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

Clemensnäs klart för Hockeyettan * Dramat – gick upp på målskillnad efter seger i seriefinalen * Tränaren rörd: ”Fantastiskt för hela stan”

Rysare i norra kvalseriens upplösning.

Tre lag på tolv poäng – och målskillnad avgjorde.

Välkommen till Hockeyettan i höst,  Clemensnäs HC!

– Det var givet att vi skulle vinna, säger kaptenen Pontus Burström. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Det var bäddar för dramatik när norra kvalserien – där tre lag jagade förstaplatsen – gick i mål på söndagen.

Tåan Clemensnäs tog emot ettan Kovland, som på lördagens knäckte Vännäs, hemma i Kopparhallen – och gick på knock direkt.

1–0 efter 27 sekunder (Oliver Kempainen), 2–0 efter knappt åtta minuter och 3–0 efter 14.34, de två målen inprickade av Mattias Lindström.

Det blev 5–1 till slut och därmed var drömmen släckt för Kovland.

Enda hotet nu var Vännäs, men de hade behövt en storkross mot avsågade Brunflo – men vann ”bara” med 5–3.

Därför får vi hälsa Clemensnäs välkommen tillbaka till Hockeyettan. De försvann från dåvarande divison ett 2012 och har sedan dess hållit till i tvåan, men nu är de alltså tillbaka.

– Så härligt go i laget hela dagen i dag. Det var givet att vi skulle vinna, säger lagkaptenen Pontus Burström till Norran. 

Tränaren Emil Larsson var både stolt och lite rörd.

– Det är fantastiskt för hela stan. Det känns otroligt viktigt för stan att vi har ett Hockeyettanlag på nytt, säger han till Norran. 

Clemens – de säger bara så i folkmun – har gjort en fin säsong och gick bland annat ”rent” i I alltvåan norra a-b med en målskillnad på fantastiska 105–15 (!) på tolv matcher.

Gamle storbacken Fredrik Lindgren, 42, som har ett hockey-cv som innehåller bland annat 706 SHL-matcher och två SM-guld, hoppade in på isen i kvalserien och landade på fem assist på fem matcher.

Spelarna i Clemensnäs tackar fansen i Kopparhallen efter rysaren.  FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

RESULTAT NORRA KVALSERIEN 19 MARS:

Clemensnäs-Kovland 5–1

Vännäs-Brunflo 5–3

Tabellen:

1) Clemensnäs 12 poäng (+15)

2) Vännäs 12 poäng (+8)

3) Kovland 12 poäng (+4)

4) Brunflo 0 poäng (-27)

* Läget i de tre övriga kvalserierna? Klicka här!

Kvalserien – genomgång av alla utmanarna * Premiär för västra, södra och östra * Här är hoten mot Forshaga och Köping * Poängkungarna