Emil Carlqvist klar för Vallentuna Hockey

Vallentuna Hockeys första nyförvärv till säsongen 2023-2024 är på plats. Emil Carlqvist anländer till Vallentuna från Grästorp efter en stark säsong i den tuffa södra All-tvåan.

 

Emil Carlqvist kommer ursprungligen från Gimo. Till Hockeygymnasium flyttade han till Hudiksvall och utvecklingen var så bra att redan i han första J20-år spelade han även Hockeyettan i A-laget. Under hans sista junior-år spelade han 35 matcher i Hudiksvalls A-lag. Förra säsongen spelade 20-åring i den tuffa södra Alltvåan i Grästorp (32 matcher 14+18=32 poäng).

”Jag har följt Emil från 2018 när han flyttade till Hudiksvall. Han är en tekniskt och puckstark center som har sina största styrkor i det offensiva spelet. Med hans bra spelförståelse hittar han ofta bra lösningar och under förra året i Grästorp utvecklades han mycket i det defensiva spelet. Jätte kul att Emil väljer fortsätta hans hockeykarriär hos oss”, berättar sportchef Jussi Salo.

”Det ska bli kul att få spela för Vallentuna. Jag har bara hört gott om föreningen och jag vet att Vallentuna är ett bra ställe att utvecklas på. Jag ser fram emot en rolig och lång säsong med laget i vinter”, säger Emil Carlqvist.

Varmt välkommen till Vallentuna Hockey Emil!