Erik Palm flyttar hem till Stockholm igen. FOTO: VISBY ROMA FACEBOOK & ERIK KRUSE

Intervju – därför flyttar Erik Palm hem till Stockholm igen * Hanvikens manager lyrisk: ”En av de tyngsta värvningarna sedan jag kom in hit”

Sex år på ön fick räcka.

I höst flyttar Erik Palm, 27, tillbaka till Stockholm.

– Jag kände att jag stått och stampat lite på samma plats dom senaste åren och därför ville testa något annat, säger Hanvikens nye toppback.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Erik Palm, med Trångsunds IF som moderklubb, hann spela juniorhockey med både Djurgården och Huddinge och gjorde några matcher med Huddinge och nästan en hel säsong med Haninge i ligan innan han ville testa på nåt nytt.

Han flyttade 2017 till Gotland och Visby Roma, där han spelat över 200 tävlingsmatcher och de tre senaste säsongerna haft ett C på bröstet

Där har han blivit kvar – han berättade själv varför i en intervju i oktober här – fram tills nu. 

På onsdagen presenterades han som nyförvärv i Tyresö/Hanviken. 

* Jaha, ja. Sex år på ön fick räcka, alltså. Vad var det som ”drog” här hemma igen?

– Det var väl framförallt att komma närmare familj och vänner som var den största anledningen till beslutet, men kände även att jag stått och stampat lite på samma plats dom senaste åren och därför ville testa något annat, säger Erik Palm till hockeyettan.se.

* Bästa minnena från tiden i Visby Roma?

– Det finns många goda minnen härifrån, men om jag skulle plocka ut en specifik match är det när vi vänder 0–2 till 3–2 mot Troja hemma i playoff 3. Hallen var fullproppad med folk och en fantastisk stämning.

* Vad vad du om Hanviken och vad är det som lockar med att spela där? 

– För mig är det som lockar den attraktiva hockeyn med härlig fart och att kunna vara kreativ, som jag tror passar mig. 

* Känner du till några spelare i laget?

– Ja, jag känner till några i laget via gemensamma vänner, utöver det har man väl koll på dom flesta eftersom man spelat mot varandra så pass mycket.

* Vad vill du tillföra?

– Jag vill tillföra rutin och lugn i spelet, jag är trygg i mitt spel både med och utan puck, vilket jag hoppas smittar av sig.

* När flyttar du hem då?  

– Jag kommer spendera hela sommaren – den vill man inte missa här nere! – på ön så flyttar jag till Stockholm när säsongen drar igång.

* Till sist: ni kommer möta Visby i höst med din nya klubb. Hur kommer det kännas? Är det nån speciell spelare som du måste se upp för – eller som du gärna delar ut en liten propp på?

– Det kommer såklart vara en speciell känsla att möta Visby såklart, men det ska även bli kul att få komma hit som bortaspelare. Visby ser ut att få ett bra lag så man får nog se upp för alla. Proppa nån? Nja, jag hade däremot hellre velat få göra mål på Filip (Lindblad) än att smälla på någon. Ett insläppt kan han bjuda på kan man tycka, säger Palm och skrattar.

***

Erik Palm har levererat 131 poäng på 233 grundseriematcher i Hockeyettan och Mats Börjel, general manager, är förstås stornöjd med senaste signaturen.

– Meritmässigt är det här en av de tyngsta värvningarna sedan jag kom in hit, kanske att när vi tog in Dennis Norström (poängmaskin i Huddinge många år) kan jämföras med det här. Erik har ju varit bra över så lång tid i Hockeyettan. En riktig toppback i ligan, säger Mats Börjel till hockeyettan.se.

Kontraket med Palm är över en säsong, men Börjel ser längre än så.

– Vi tar hem honom för att han ska spela många år hos oss och vara med och leda det här.

Hanviken, som nådde play off för första gången i klubbens historia i våras, har nu två målvakter och 14  utespelare i truppen för 23/24.

På ledarsidan fortsätter Anders Hultin, 56, som huvudtränare.

Däremot har Anders Gozzi, 56, lämnat som assisterade coach.

– Det gick tyvärr inte att få ihop det med det privata. Anders har gått tillbaka till AIK och är junioransvarig på halvtid där. Vi söker en ny assisterande tränare och är rätt nära med ett namn där.

* Och truppen då?

– Det kommer mera, flinar Mats Börjel. 

Text: PeO Larsson 

* Uppdaterad version 19 maj: 

Hanviken plockar in ännu en spelare från Huddinge IK.

Forwarden Tim Kämpeberg, 25, presenterades på fredagen och gör därmed backen Filip Pilö och forwarden Sebastian Frantz sällskap till en ny klubb.

Kämpeberg, skolad i Luleås organisation, har gjort fem raka, ”hela” säsonger i ligan – två i Piteå, tre i Huddinge.

I fjol svarade han för 17 poäng på 33 matcher för Huddinge.

Hanviken har nu två målvakter och 14 utespelare på avtal.

* Uppdaterad version 22 maj:

Ny, tung backvärvning av Tyresö/Hanviken.

Alexander Andersson, 24, flyttar hem till Stockholm igen efter att ha varit ute på vift sedan 2014 och bland annat spelat i Växjö Lakers juniorlag, Vimmerby, Halmstad och Teg.

I fjol inledde han i just Teg, men försvann tidigt till Norge och spel i Grüner.

– Den här värvningen har Mats (Börjel, managern) jobbat för i flertalet säsonger och nu har vi äntligen hittat en situation där de passade för både Alexander och oss. Vi får in ytterligare en toppback i vår redan starka backsida. Alexander är en skridskoskicklig och rörlig back som passar vårt spel som handen i handsken, säger den strategiska sportchefen Marcus Due-Boje till klubbens sociala konton. 

Filip Pilö, ny i Hanviken. FOTO: ERIK KRUSE

FAKTA: IN OCH UT I TYRESÖ/HANVIKEN

Nya:

Filip Pilö, b, Huddinge

Filip Karlsson Tägtström, f, Merrimack Collage

Sebastian Frantz, f, Huddinge

Ludvig Stridh, f, Djurgården J20

Eric Eljas, f, Köping

Erik Palm, b, Visby Roma

Tim Kämpeberg, f, Huddinge

Alexander Andersson, b, Grüner

Förluster: 

Lucas Rheyneuclaudes, mv, Wings

Joel Thulin, f, Mariestad

Oscar Kellerstam, b, Borlänge

Ludvig Georgsson, b, Väsby

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Senaste surret