Lucas Jidenius och Anton Johansson – nya i Visby Roma. FOTO: ERIK KRUSE OCH LEIF HELLERIN

Visby Roma tar in två nya forwards * Sportchefen om återvändaren: ”En klassvärvning” * Han ansluter från KRIF

Två offensiva värvningar på två dagar.

Visby Roma har fyllt på truppen ordentligt.

– Vi har tolv forwards nu och i en drömvärld vill vi ha 14 totalt, men det kan bli 13 också, säger sportchefen André Lundholm.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

De tappade toppbacken och lagkapten Erik Palm, 27, till Hanviken.

Men Visby Roma svarade upp snabbt på det med två värvningar i slutet av förra veckan.

* Anton Johansson, 24, kommer tillbaka till ön efter en säsong i Troja.

– Det känns fantastisk bra. Anton är en klassvärvning. Han var riktigt bra här senast (33 poäng på 36 seriematcher) och har fortsatt att vara det i Troja. Framför allt under andra halvan när det verkligen började gälla något. Han tillhörde Trojas absolut bästa spelare i kvalserien och gjorde tio (5+5) poäng på 17 matcher, säger sportchefen André Lundholm till sajten Hela Gotland. 

* Lucas Jidenius, 23, forward som gjort 76 poäng på 151 seriematcher i ligan, värvas in från KRIF, men har också spelat för Mariestad och Vimmerby.

– En bra spelare som alltid jobbar hårt oc

h är rapp på skridskorna. Det kan bli bra, säger André Lundholm.

Jidenius, som efter en svår poängtorka under hösten i KRIF till slut kom upp i 14 poäng på 33 matcher i KRIF, ser fram emot flytten. 

– Jag hade kontakt med Visby redan den förgående säsongen och har alltid tyckt Visby är ett bra hockeylag som följer sin gameplan stenhårt. En klubb med bra struktur som alltid är med och hotar i slutet av säsongen, säger han till hockeyettan.se.

* Varför blev det Visby nu då?

– En förening med bra ledarstab och alla förutsättningar att gå långt som lag på ön, men även ett bra kliv för mig att hitta tillbaka till mitt egna spel och fortsätta utvecklas och bevisa vad jag går för igen individuellt och försöka hjälpa laget med mina kvalitéer. Jag ser verkligen fram emot att ta färjan över och starta igång säsongen.

Visby har varit offensiva i vår och börjar nu närma sig full trupp. 

– Vi har tolv forwards nu och i en drömvärld vill vi ha 14 totalt, men det kan bli 13 också. Vi får se vad vi får tag i. Vi söker också två nya backar. En lite mer allround och en mer offensivare, säger André Lundholm till Hela Gotland.

***

Mer Visby Roma: 

William Erenrot, 26, har gjort fem raka säsonger i Visby Roma.

Det blir inte fler.

Forwarden, assisterande kapten de tre senaste säsongerna, har  bestämt sig för att lägga av.

– Det är så det känns. Det blir jobbigt med ett nytt arbete och i så fall även en ny klubb. Spel i något annat lag i Hockeyettan lockar inte heller, säger han till sajten Hela Gotland. 

Han har fått ett jobb i Stockholm och flyttar nu hem till huvudstaden igen.

William Erenrot, som gjorde en säsong i Tyringe innan han flyttade till ön, gjorde 93 poäng på 205 seriematcher i ligan.

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Senaste surret