Joni Nikko och Vadim Berdnikov ratas i Borås, där Robin Höglund är ett spännande nyförvärv. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON & OLIVER ÅSTRÖM

Hyllningen till nyförvärvet: ”En av de bästa i Hockeyettan på det han gör” * Powerforward klar – men importerna försvinner i Borås nya lagbygge

Flera spännande nytillskott in – bland annat hårdingen Robin Höglund.

Men också ett par tunga namn ut. 

Importerna och poängspelarna Vadim Berdnikov, 35, och Joni Nikko, 28, ingår inte i Borås nya lagbygge.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Borås, som nådde kvartsfinal som nykomling i våras, gör en spännande nysatsning och har spetsat till truppen med flera intressanta nytillskott.

Senast in är Robin Höglund, 29, den store powerforwarden – över 100 kilo och över 1.90 lång – som flyttar nedåt i landet igen, han är från Mölndal, efter två säsonger i Boden i norra Sverige.

Han är medveten om sin roll och vad som han ska uträtta i Borås. 

– Jag är en spelare som ligger på gränsen, använder kroppen mycket och gör det jobbigt för motståndarna. Jag försöker hålla det så simpelt som möjligt, slå passningar i öppna ytor, och stå framför kassen och styra in puckar, säger han till Borås Tidning. 

Höglund har tidigare spelat för Vimmerby, Huddinge och Borlänge i ligan och gjorde förra säsongen elva poäng på 34 seriematcher för Boden och fyllde på med sju poäng på åtta i slutspelet, där Boden var det lag som till slut fick stopp på Borås.

– Han var lite irriterande och retade upp oss många gånger. Så vi tycker det är bättre att ha honom i vårt lag, säger Mattias Hyttinen, assisterande sportchef, till Borås Tidning.

Han är mycket nöjd med rekryteringen.

– Man skulle vilja sticka ut hakan och säga att han är en av de bästa i Hockeyettan på det han gör och i den rollen han har. Han är mycket framför motståndarkassen och vinner närkamper, säger Hyttinen.

Höglund är värvning nummer fem, men innebär också att flera spelare i truppen 22/23 inte erbjuds nya kontrakt.

På tisdagen tackade Borås av fem spelare och bland de som försvinner sticker två namn ut: importerna och poängspelarna Vadim Berdnikov, 35, och Joni Nikko, 28.

Den ryske centern gjorde 35 poäng i seriespelet i vintras, Nikko 36 poäng och blev målkung på 24 fullträffar. 

Inte heller Anton Steinland, Elias Dervall-Svensson och Joel Salander blir kvar.

– Det är klart att jag gärna behållit en spelare som Joni Nikko, men det är nog svårt att matcha bud från klubbar högre upp. Det är ett tapp, det är inte många som kan göra 24 mål på en säsong, säger assisterande tränaren Johan Benker till Borås Tidning.

Ny huvudränare efter Gunnar Persson, då?

Allt pekar på att förre storbacken Fredrik Eriksson, 39, som slutade i våras, blir huvudtränare – som vi skrivit om tidigare. 

Enligt Borås Tidning ska det nu finnas en överenskommelse mellan parterna.

FAKTA: NYFÖRVÄRVEN I BORÅS HC

William Eriksson, b, Strömsbro

Oskar Håkansson, f, Teg

Emil Rangedal, b, Borlänge

Leo Böris, f, Alvesta

Robin Höglund, f, Boden

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Senaste surret