August Hedlund klar för Vallentuna Hockey

August Hedlund är klar för Vallentuna Hockey. August har tidigare i karriären spelat på HockeyAllsvenkan nivå i AIK och Vita Hästen. Tre senaste säsongerna har han tillhört till topp målvakterna i HockeyEttan.

 

August Hedlund är en norrortskille som började spela hockey i Lidingö Vikings HC. Ganska tidigt i ungdoms åldern bytte han lag till AIK var han gick Hockeygymnasium och spelade i J18 och J20. Säsongen 2016-2017 var han även med i U17-landslaget och på säsongen 2019-2020 var det dags för debut i HockeyAllsvenskan. Efter det har han presterad bra tre raka säsonger i Hockeyettan i Tranås AIF, Väsby IK HK och senaste Karlskrona HK.

”Jag känner August väl efter några år i samma lag. Han är en topp målvakt i HockeyEttan och det är jätte kul att han väljer att komma till Vallentuna Hockey. Det finns fortfarande mycket utvecklings potential i honom och i rätt miljö kan han bli en topp målvakt i HockeyAllsvenskan också”, berättar sportchef och tränare Jussi Salo om klubbens senaste värvning.

”Jag hade ett bra snack med Jussi som jag känner väl och haft som tränare i 5-6 år så det var en stor faktor att han är här. Samtidigt som det kändes som en rolig utmaning för mig personligen också. Sen är jag från Stockholm så det var självklart en stor anledning också att få komma hem. Mina förväntningar på nästa säsong är att vi ska vara med och slåss och ta oss till Allettan och därefter spela så länge som möjligt i vår”, säger August Hedlund om sitt nytt kontrakt.