Matias Mutikainen skriver try-out kontrakt med Vallentuna Hockey

Lagbygget fortsätter aktivt för säsongen 2023-2024 och nu har Vallentuna Hockey kikat lite på finska spelarmarknaden. Matias Mutikainen spelade i TuTo i Åbo förra säsongen och jagar nu kontrakt i Vallentuna Hockey på try-out.

 

Matias Mutikainen har spelat totalt 161 grundserie matcher i Finska andra högsta ligan Mestis. Förra säsongen representerade han TuTo i Åbo. Med hans 12 mål var han lagets tredje bästa målskytt i grundserien.

”Matias är en rivig center/forward. Han är bra på tekningar och har bra skott. Han är en rightare vilket är positivt också. Han är en bra karaktär och han vill hitta en bra utvecklingsmiljö för att fortsätta sin utveckling. Att vi har tillgång på is tre veckor till, gör det möjligt att vi kan se honom i våran miljö på is. Han vill ta chansen hos oss och jag är glad att Matias blir en del av gänget på try-out”, berättar sportchef  och tränare Jussi Salo.

”Jag är förväntningsfull för sommaren i Sverige och är glad för möjligheten att få chansen att träna i en bra organisation”, säger Matias Mutikainen