Filip Rydström fortsätter i Brödernas Väsby

När säsongen gick in i sitt mest avgörande skede klev han fram som allra mest. Han är helt enkelt en spelare som är bäst när det gäller och vi är därför otroligt glada att den stora krigaren Filip Rydström fortsätter sin hockeykarriär i Brödernas Väsby.

Filip Rydström var ett stort utropstecken under sin första säsong i klubben 2022/2023. Ju längre säsongen led, desto hetare blev Filip som kan karaktäriseras som en hockeykrigare.

För Filip är verkligen den spelaren personifierad. Han sätter nämligen inga fingrar emellan alls i närkamperna och gör jobbet som få andra vill göra. Han ger och tar smällar och det spelar ingen roll om det gör ont för det görs helt och fullt för lagets bästa.

Filip Rydström är en komplett lagspelare som förutom att vara en enormt duktig tekare även har en näsa för poänggörande. Det visade han inte minst under sin debutsäsong i klubben då han gjorde klart godkända 24 poäng på 35 spelade matcher i grundserien och Allettan. Men när säsongen gick in i sitt mest avgörande skede så klev han fram desto mera och var oftast tungan på vågen. I kvalserien till Hockeyallsvenskan gjorde han nämligen flest mål av alla i laget och slutade till slut på fina 8 poäng på 10 spelade matcher.

Att vara bäst när det gäller är en egenskap som inte speciellt många spelare besitter. Det gjorde att flera Hockeyallsvenska klubbar visade sitt intresse för Filip efter att säsongen var avslutad. Men trots locktonerna från den ädlare serien har Filip valt att vara med på den resan som klubben är iväg på och ingen är gladare över det än vi.

— Filip är en spelartyp som är väldigt svår att hitta. Ju längre säsongen gick desto mer rätt hittade Filip i sitt spel och var i stora delar av allettan och slutspelet en av våra absolut bästa spelare. Självfallet har det genererat konkreta bud uppifrån men vi är väldigt glada att han nu trots det bestämt sig för att stanna hos oss, säger sportchef Tom Tärnström.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström

”Tjänstefel att inte fråga…” * Så lockades ”Dicken” att köra vidare * Sportchefen om lagbygget och nya spelarbudgeten