Sebastian Borg byter Nybro mot Kalmar HC. FOTO: HAMPUS GLIVING & LEIF HELLERIN

”Det är väl ingenting någon kan tjura över…” * Ratades – nu gör Borg känsliga flytten till rivalen * Drömmer om att gå upp igen

Han ratades i Nybro allsvenska lagbygge.

Nu gör Sebastian Borg den känsliga flytten till värsta rivalen Kalmar HC.

– Nybro ville inte ha mig och Kalmar ville ha mig. Så det är väl ingenting någon kan tjura över, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Sebastian Borg, 28, var med och spelade upp Nybro i HockeyAllsvenskan, men fick inte plats i i det nya truppbygget.

Men han blir kvar i ligan och Småland.

Den skicklige forwarden är klar för Kalmar HC.

– Först när jag fick lämna var jag lite bitter och sådär. Men sen gick det rätt fort innan jag landade i att jag ville spela hockey och satsa på det. Efter att jag fick kontakt med Kalmar HC har det känts bra hela vägen. Det känns jävligt bra att vara klar för Kalmar HC. Det ska bli spännande att se hur jag hanterar den typen av hockey. Det känns som att jag kommer passa in ännu bättre i det här, säger Sebastian Borg till Barometern.

* Barometern: Hur ser du på att du går från Nybro Vikings till Kalmar HC då det har funnits en stark rivalitet däremellan de senaste åren?

– Ja, men Nybro ville inte ha mig och Kalmar ville ha mig. Så det är väl ingenting någon kan tjura över.

Sebastian Borg värvades till Nybro efter en stark säsong i Vallentuna 15/16, då han svarade för 36 poäng på 34 matcher.

Borg gjorde sedan på sju säsonger och 282 matcher 190 poäng i Vikings.

Avslutet blev episkt när Vikings gick upp i HockeyAllsvenskan i slutet av april – och nu drömmer han såklart om en repris med sin nya klubb nästa vår.

– Ja, vi satsar mot samma mål. Självklart är det bra om någon kommer in med rutin. Jag ska komma in och försöka bidra med det jag kan och hjälpa klubben att bli bättre, säger han till Barometern.

Sportchefen Daniel Stolt, som förra veckan landade spännande forwarden Mika Ounasvuori från Djurgården, har nu  två målvakter och 16 utespelare klara för 23/24. 

Han är mycket nöjd med att få in Borg i laget.

– Med Sebastian i truppen får vi in värdefull rutin och spets i samma spelare. Sebastian visade tydligt att han vill spela för Kalmar HC och när vi tog kontakt gick det väldigt fort från första samtal till signerat avtal, säger Daniel Stolt till hemsidan. 

* Uppdaterad version torsdag 8 juni: Kalmar HC har nu också förlängt med forwarden Victor Laz. Läs mer här!

Huvuddomarna i Hockeyettan 23/24 – alla 42 namnen * Förre storbacken en av tre som flyttas upp till HA * Fyra nya domare från tvåan