Victor Lindman och Caleb Eefting – nya i Alvesta. FOTO: TOBIAS JOSEFSSON/MJÖLBY HC & MARCUS VILSON

Tillbaka i Hockeyettan efter skräckskadan * ”Kommer bli en bra poängback” * Dubbla förstärkningar för Alvesta i helgen – tar in poängkung från tvåan

Sist han spelade i Hockeyettan hade han änglavakt.

Nu är Caleb Eefting, 27, tillbaka i svensk hockey och i ligan.

Den kanadensiska backen är klar för nykomlingen Alvesta, där han förväntas få en stor roll.

–  Jag tror att han kommer att bli en bra poängback för oss, säger ASK:s sportchef.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Caleb Eefting är ett bekant namn för er som har koll på Hockeyettan.

Efter att ha spelat i tvåan och trean för Rönnängs SK och Lindefallet snappades han upp av Kalix 19/20, där han gjorde en stark debutsäsong i ligan och svarade för 20 poäng på 26 matcher.

Han värvades därefter till Mörrum i södra serien, där han var en nyckelback och landade på 27 poäng på 61 matcher. 

Men äventyret i Sverige kunde slutat riktigt, riktigt illa.

I mellandagarna 2021, i ett derby mot KRIF, träffades han av en skridskoskena på halsen och det var skräckbilder som fick publiken i Soft Center Arena att hålla andan.

– Jag skrek att jag kommer att dö. Det enda jag tänkte på just då var att ta mig av isen och hoppas att någon kunde hjälpa mig. Läkarna sa att jag hade tur, att jag kunde ha dött om skridskon träffat millimeter åt något annat håll, sa han till Sportbladet några dagar efter den hemska olyckan.

Några veckor senare åkte han hem till Kanada.

Förra våren skrev han avtal med Kalmar HC, men lämnade laget redan i augusti på eget initiativ.

– Anledningen från Caleb Eeftings sida är att han inte har motivationen eller orken att tävla på den nivå som denna grupp kräver av varandra och vill därför lämna Kalmar HC, skrev Kalmar HC på hemsidan 16 augusti.

Men nu, efter att haft ett uppehåll hela förra säsongen, gör han alltså ett nytt försök i ligan igen.

Och Alvesta hart stora förhoppningar och förväntningar på kanadensaren som är invärvad för att bli en av toppbackarna i laget.

– En tvåvägsback som har kvaliteter, främst i offensiven. Han är bra på skridskorna och har mycket ”skills” i sig. Jag tror att han kommer att bli en bra poängback för oss, säger ASK:s sportchef Tomas Bergstrand till Smålandsposten.

***

Mer nytt i Alvesta: 

Nykomlingen har också plockat in forwarden Victor Lindman, 30, som de två senaste säsongerna öst in poäng för HA 74 i tvåan (116 poäng på 73 seriematcher) och på tio säsonger i tvåan levererat 396 poäng på 264 matcher.

Han har tidigare testat spel i ligan med Valbo, HC Dalen och Kalmar utan att ha fått det där genombrottet.

Det hoppas Alvesta kommer nu.

– Han är redo för ettan och jag tror att han har byggt på sig viktig erfarenhet efter att ha dragit ett stort lass i ett bra hockeytvåan-lag i flera år. Lindman är en tvåvägscenter med ”fina” händer som jag tror kan göra en hel del poäng, säger sportchefen Tomas Bergstrand till Smålandsposten.

Alvesta har just nu 18 spelare klara för 23/24.

SE DEN OTÄCKA OLYCKAN I SPELAREN HÄR NEDAN!

Premiärmatcherna i Hockeyettan 23/24 * Första omgångarna fastställda * Så här spelar DITT lag i ligan * Östra serien spikas torsdag