Söderberg stannar i Mörrum!

Martin Söderberg, 27, är klar för en fortsättning i Mörrumströjan.

”Det kommer att bli en kul säsong. Det är många killar som stannat kvar och en del gamla som kommit tillbaka. Vi har blivit väldigt sammansvetsade och många är taggade på en ny säsong. Revanschsuget är stort”.

Söderberg har två säsonger bakom sig i Goiset.

”Första året fick vi en riktigt bra start. Sedan kom en lång dipp, men på slutet tog vi oss samman och lyckades undvika negativt kval”.

”Andra säsongen påminde mycket om den första. Vi började bra, men sedan gick det sämre igen. Ekonomin spelade också in. Men med facit i hand blev det en nyttig erfarenhet. Vi byggde upp en bra laganda, och såg vikten av att kämpa tillsammans. Förhoppningsvis ska vi kunna bli stabilare i år”.

Martins moderklubb är Malmberget, som ligger strax utanför Gällivare. Han spelade fyra säsonger i Kiruna IF innan flyttlasset gick till Mörrum. En resa från nordligaste norr till sydligaste syd.

Vilken är den största skillnaden på division 1-hockeyn i norr och söder?

”Serien är jämnare här nere. Det finns inga lätta matcher, som det kanske kunde göra i norr. Topplagen är nog lika bra där som här, men botten är sämre”.

Simon Skog Peter i Mörrums sportgrupp beskriver Martin Söderberg så här:

”Det är precis en sådan individ vi vill ha. Han jobbar stenhårt och bidrar med mycket positiv energi. Vi har jobbat ganska länge med hans förlängning. Både vi och Martin har velat skriva under ett nytt kontrakt, men det är lite andra grejer som gjort att det dragit ut på tiden”.

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media

LAGBYGGET 2023/24

#1. Martin von Schoultz, mv.
#?. Louis Ingvordsen, mv.

#3. Tobias Brahm, b.
#23. Linus Björk, b.
#?. Hugo Lindman Gustafsson, b.
#86. Isak Ask, b.
#96. Filip Brahm, b.

#11. Samuel Wälimaa, f.
#13. Khalid Ibrahim, f.
#15. Edwin Hansson, f.
#16. Marcus Paulsson, f.
#17. Mathias Kemppi, f.
#20. Martin Söderberg, f.
#32. Ivan Björkly-Nordström, f.
#?. Vilmer Stahmann, f.
#?. Arvid Kruukka, f.
#?. Hugo Frylén, f.
#?. Adam Bäckstrand, f.