Målvakterna klara!

Skövde IK meddelar idag att man har gjort klart och satt sitt målvakts-team för säsongen 2023-2024.

Man presenterar nyheten att man gjort klart med den skicklige burväktaren Carl Hjälm, senast hemmahörande i Boden i norra Hockeyettan men som tidigare varit en viktig pusselbit i Östersunds lagbygge.

Carl som är en rutinerad målvakt trots att han inte fyllt 26 än, har närmare 150 starter i hockeyettan och hockeyallsvenskan. Han har i många år varit en målis att räkna med när det drar ihop sig till avgörande matcher.

Nu kompletterar han Felix Tengvall i SIK:s trupp, och med det får Siken anses sitta på ett riktigt fint målvaktspar till kommande säsong.

Anders Lundström kommenterar signeringen av Carl till hemsidan:

-Vi är jättenöjda! Calle har i flera år visat att han är en toppmålvakt i ligan, och när han visade stor vilja att komma till oss kände vi direkt att detta skulle kunna bli jättebra för oss. Ett målvakts-team med han och Felix känns riktigt lovande och vi känner att vi här har en uppsättning som kommer kunna skapa framgång för oss.

Dessutom meddelar Anders att man även signat den mycket lovande målvakten Noel Sjökvist från egna juniorleden på ett kontrakt för kommande åren.

-Noel är en jättetalang som vi givetvis vill ta tillvara på. Nu blir han kvar i klubben och under våra vingar vilket vi är jättenöjda med. Här kommer det som det ser ut bli en utlåning under kommande säsong, då han behöver mycket speltid på så hög nivå som möjligt. Men han kommer finnas med runt laget och också finnas tillgänglig för spel om det skulle uppstå problem längs vägen.

Hemsidan gratulerar både Calle och Noel till nya kontrakten och hälsar framförallt Calle Hjälm välkommen till SIK och Billingehov!