Uppdatering om Jack, Hampus, Adam & try out-spelare

Jack Stjernquist, 21, har förlängt sitt kontrakt med Mörrum Hockey.

”Jack är en person och spelare som vi velat ha kvar hela tiden, men det dök upp lite andra alternativ för honom som gjorde att vi trodde att vi skulle tappa honom. Han är en sjukt bra tillgång i gruppen. Han är pålitlig och tränar väldigt flitigt. Han jobbar stenhårt under matcherna”, säger Simon Skog Peter i Mörrums sportgrupp.

Samtidigt står det klart att Mörrumsfostrade Hampus Johansson, 22, efter sex säsonger i andra klubbar väljer att flytta hem igen. Han ansluter närmast från HC Lidköping i division 2.

”Hampus är en lugn och spelskicklig kille. Han har sina bästa år framför sig och vi tror att han kommer att kunna arbeta sig upp på division 1-nivå. Han har kört hård under sommarträningen och verkligen visat att han vill bygga på sig fysiskt och vara med och tävla ännu hårdare”.

Ytterligare fem spelare finns under så kallade try out-kontrakt och tränar just nu med A-truppen. Det är fyra juniorer från de egna leden (backen Emil Andersson och anfallarna William Söderlund, Viggo Egonsson och Alexander Amores) samt Isak Ivehed från Tingsryd.

A-truppen i år kommer att ha större bredd än tidigare. Mörrum Hockey har även utökat samarbetet med Tingsryds AIF och Olofströms IK, som nyligen fick en plats i division 2.

Även Adam Ingvarsson kan bli aktuell för spel senare under säsongen. Mörrums förre lagkapten ska dock genomgå en axeloperation i augusti.

”Vi har suttit ned och pratat med Adam. Först och främst hoppas vi att han blir hel och frisk. Därefter får vi se vad som händer”, säger Simon Skog Peter.

Lagbygget 2023/24