Gota Media, Expressen, NTM och Bonnier News sänder också Hockeyettan 23/24.

De sänder också Hockeyettan 23/24 * Bonnier News, Gota Media, NTM och Expressen köper rättigheterna * ”Det här stärker ligan och dess klubbar”

Tung digital nyhet inför kommande säsong i ligan.

Bonnier News, Gota Media och NTM visar hela grundseriespelet – och när det väl blir dags för slutspel finns också Expressen med.

Som hockeyfantast kan du nu alltså se matcherna på ännu fler plattformar än Hockeyettan Play. 

– Hockeyettan kommer nu nå ut såväl till den nationella som den lokala publiken. Det är en kombination som passar vår liga perfekt, säger Jens Israelsson, vd på Hockeyettan. 

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Alla matcher säsongen 23/24 sänds såklart på Hockeyettan Play, det gick vi ut med förra veckan.

Nu är det också klart att grundserien och slutspelet också kan ses på fler plattformar.

Bonnier News, Gota Media och NTM går in och köper rättigheterna för hela kommande säsong.

Dessutom kommer Expressen – precis som i fjol – sända hela slutspelet i vår.

– De lokala lagen engagerar verkligen på sina orter och hockeyfansen kommer att älska den här satsningen, säger Jens Pettersson, chef för redaktionell utveckling på NTM. 

Alla matcher – med cirka hälften av lagen från Hockeyettan – kommer att sändas på lokala titlar inom Bonnier News, NTM och Gota Media.

Samarbetet mellan de tre koncernerna finns sedan tidigare kring bland annat basket, fotboll och innebandy.
– Det är häftigt att se den utveckling som skett hos oss på kort tid och hur populärt vårt livesända sportinnehåll är på våra olika titlar. Att vi kan göra detta tillsammans är en av nycklarna till framgången, säger Mattias Wallström, sportkoncept- och rättighetschef på Bonnier News. 

Nya för i år i den här satsningen är alltså Gota Media, som kommer att visa matcher med lag som Borås, Karlskrona och Kristianstad.
– Det här blir en diamant i vårt utbud av livesänd sport, då det handlar om lag som drar mycket publik och som våra läsare och tittare vill veta allt om, säger Lasse Hansson, livesportansvarig på Gota Media.

Jens Israelsson, vd på Hockeyettan, är nöjd med det nya avtalet som gäller för säsongen 23/24, där nu alla lagen är med från start den här säsongen och sänder sina matcher. 

– Vi inledde vårt samarbete redan förra säsongen och vi har tillsammans jobbat hårt för att utveckla och utöka det, vilket vi nu har lyckats med. Nu når Hockeyettan ut såväl till den nationella som den lokala publiken, vilket är en kombination som passar vår liga perfekt, säger han.

* Vad betyder det här avtalet för Hockeyettan rent ekonomiskt?

– Jag vill inte gå in på några siffror, men det här stärker förstås ligan och dess klubbar och ger oss hjälpmedel att fortsätta utveckla både sporten och produkten i framtiden, säger Jens Israelsson.

***

Frågor? Kontakta vår vd Jens Israelsson.

Mejl: [email protected]

Telefonnummer: 0727432425

FAKTA: SÅ KAN DU SE HOCKEYETTAN I VINTER 

* Hockeyettan Play

Visar alla matcher i såväl grundserien som slutspelet. Läs mer om abonnemangen här!

* Bonnier News, Gota Media och NTM

Visar alla matcher med sitt lokala lag. Läs hela pressmeddelandet här!

* Expressen: 

Visar hela slutspelet. Läs mer här!

Superguide för säsongen 23/24 * Spelschemat för grundserierna * Då startar Allettorna och Vårserierna * Slutspelet – förutsättningar och matchdatum