Jesper Ylivainio byter Piteå mot Boden. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

Tjafsade med fansen i vintras – nu är Jesper Ylivainio klar för Boden * ”Det ska bli skönt att ha dom med sig istället för mot sig…”

Han häcklades av Bodens fans i vintras och njöt av det.

Nu ska han spela för dom.

– Haha. Det där var som sånt som skedde i stridens hetta. Det ska bli skönt att ha dom med sig istället för mot sig, säger Jesper Ylivainio, Bodens toppvärvning från Piteå.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Höjdpunkter försäsongen

 

Jesper Ylivainio, 26, flyttade hem till Norrbotten inför förra säsongen efter spel i Mora, norska Narvik och två säsonger i Småland med Troja-Ljungby.

Det blev succé.

Forwarden blev direkt en bärande toppspelare för Piteå HC och slutade femma i hela Hockeyettans poängliga i fjol (45 poäng på 33 matcher i grundserien). 

Men det blev bara en säsong där och det var tidigt klart att den inte skulle bli en fortsättning i Piteå. 

Nu återvänder han istället till länsrivalen Boden, klubben han representerade 2017–2020.

– Det känns bra att tillföra ytterligare spets till vårt lag. Jesper besitter egenskaper som jag med många känner till sedan en lång tid tillbaka. Egenskaper som kommer tillföra en ytterligare dimension på något som redan är starkt i vårt lag, säger tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Jesper Ylivainio går in i träning med sin nygamla klubb i dag, måndag, och kan spela redan på torsdag mot Clemensnäs.

— Det är upp till tränaren, men jag är redo om de vill att jag ska spela, säger nyförvärvet till hockeyettan.se.

* Varför blev det Boden? Och hur har tankarna gått i sommar/höst, det är ju bara ett par veckor kvar nu till premiären och det blev ett sent beslut för dig här.

– Det har varit en process och Boden har hela tiden funnits med i bilden och jag har haft en dialog med Fagervall (Joakim, nye tränaren) hela tiden. Jag har haft ganska många erbjudanden, men det här passade helt enkelt bäst för helheten. Jag bor i Boden och pluggar i Luleå så socialt är det ju också bra. Sen är ju Fagervalls intåg intressant, den satsningen som Boden gör nu är lockande.

* Vad vill du tillföra till laget?

– Jag vill bidra i spelet över hela isen. Jag har ju mina styrkor i spelet med puck och jag hoppas såklart få spela en hel del i power play också.

* Till sist: Bodens fans psykade ju dig i vintras och du högg tillbaka lite snyggt då. Vill du hälsa nåt till de där fansen nu? 

– Haha. Ja, det där var nåt som hände i stridens hetta och det kan väl vara så att jag behöver vinna tillbaka dom genom att spela bra. Men Boden har en av Hockeyettans bästa supportergrupper och det ska bli skönt att ha dom med sig istället för mot sig.

Jesper Ylivainio, som också spelat för Asplöven och Troja-Ljungby i ligan, har gjort 159 poäng på 160 grundseriematcher i Hockeyettan.

Boden har ju tidigare tagit in hela ligans poängkungs Emil Lindblom från Kalix.

***

Mer Boden:

Forwarden Henri Tamminen, 30, missar de tre första seriematcherna i norra serien.

Finländare är avstängd fram till 11 oktober efter ett bråk i en match mot Kalix i DM förra helgen.

Enligt anmälan blandade sig Tamminen in i ett bråk från det egna båset och använde upprepade gånger sin klubba mot en liggande Kalix-spelare

– Han fick fyra matcher. Avstängningen baseras på såväl händelsen som det faktum att det handlar om ett så kallat återfall. Han hade ärenden även ifjol, säger Disciplinkommitténs ordförande Johan Söderberg till NSD.

Tamminen är nu avstängd i torsdagens träningsmatch mot Clemensnäs och missar också premiären mot Kiruna IF på hemmaplan samt bortamatcherna mot Piteå och Kalix.

Text: PeO Larsson

”Nu är det upp till spelarna att leverera” * Experten listar tio heta kvalseriekandidater * Storfavoriterna, utmanarna och jokrarna