Kaptenerna är utsedda

Säsongpremiär närmar sig och laget har haft intensiva veckor med förberedelser för seriespel båda på och utanför is. Utanför isen har laget jobbat med värdegrund, mål, vision och även att hitta rätt kaptenstaben för nästa säsong. Nu har ledarstaben i tätt samarbete med spelargruppen satt kaptener för säsongen 2023-2024.

 

Det blir tre rutinerade herrar som får bära bokstaven på bröstet och kaptenrollen i Vallentuna Hockey. Kaptenstaben formas som följande:

C – Marcus Andersson

A – Fredrik Stridlund

A – Oskar Söderberg

Tränare Jussi Salo berättar kort om processen:” Vi började jobba med intern ledarskap med laget redan i våras. Vi testade olika ansvarsområde för olika spelare och även olika kombinationer med kaptener. Även i träningsmatcherna har vi haft olika kaptener i stort sätt varje match. På det sättet har vi kunnat samla information om hur olika individer funkar som kaptener i den här gruppen. Röstning har vi haft också så alla runt om kring har fått säga sitt.”

Det finns mycket rutin i kaptenstaben och enligt Jussi Salo det behövs. ”Vi är ett ungt lag och Marcus, Fredrik och Oskar har bra rutin från HockeyEttan. Alla tre kan hjälpa våra yngre spelare mycket och alla tre har jätteviktiga roller i det här laget. Det är dom som driv det här gänget i vardagen”, berättar Jussi.

Jussis kommentar om det nya kaptenerna individuellt:

C – Marcus Andersson (300 matcher i HockeyEttan, 9. säsong i Vallentuna)

Marcus är en kille som har spelat länge i Vallentuna. Han har fått lite ny tändning och satsar på hockey  med 100% igen.  En naturligt ledare, bra karaktär och en drivkraft.

A – Fredrik Stridlund (344 matcher i HockeyEttan, moderklubb Vallentuna Hockey)

Fredrik leder med sitt exempel på is. Pratar inte så mycket kanske, men när han pratar i omklädningsrummet alla lyssnar. Är en försvars general.

A – Oskar Söderberg (226 matcher i HockeyEttan, 6. säsong i Vallentuna Hockey)

Oskar är en hockey nörd som sätter bra kravbild i laget. Kräver mycket från sin omgivning, men också från sig själv.