Tennissiffror när Surahammar föll i premiären

Det blev en premiär i moll när våra killar i Surahammars IF inledde säsongen hemma mot Lindlöven på lördagen. Gästerna var starkare i det mesta och kunde med både skicklighet och lite tur vinna matchen med 6-1, och det var framför allt en blek förstaperiod som blev vårat fall.

Första perioden inleddes i ett högt tempo med bra skridskoåkning från båda lagens sida. Gästerna var mer precisa i passningsspelet och skapade också de farligaste lägena under de första tre minuterna. Matchens första mål föll sen lite slumpartat när en suraback tog en genväg framför eget mål samtidigt som Lindlövens Lukas Johansson stod tätt intill och med en utsträckt klubba kunde peta in 0-1 bakom en förvånad Linus Marcko i Suras mål.

Efter gästernas ledningsmål jämnades spelet ut och våra killar hade ett antal halvchanser utan att få utdelning. Därför kändes det lite snöpligt när gästerna med tre minuter kvar av perioden, i en spelvändning hittade fram till Anton Toolanen som kunde kryssa sig fram mellan våra backar och sätta 0-2 högt bakom Marcko.

Inte blev det roligare när gästerna återigen visade prov på målsinne och hunger och petade in 0-3 dryga minuten senare genom Filip Halvordsson. Tremålsunderläge efter en period och ett passningsspel som inte funkade. Känslan efter den första perioden var väl lindrigt sagt allt annat än munter bland de 369 åskådarna på plats.

När mittperioden började så hade Linus Marcko lämnat över målvaktsspaden till sin målvaktskollega Lukas Rheyneclaudes som fick inleda med några bra räddningar och spelmässigt hade också våra killar lyft sig en nivå och var mer resoluta i både närkamper och passningar. Reduceringen kom också när en frispelad Adam Karlsson på egen retur kunde valla in 1-3 bakom William Kias i gästernas mål. I samband med reduceringen uppstod ett ”gurgel” mellan lagkaptenen Karl Markström och Lindlövens William Lindgren och båda killarna fick se resten av matchen från läktarhåll. Efter reduceringen tog Sura över mer och mer av spelet men skärpan fanns inte där för fler mål så perioden slutade med ställningen 1-3.

När gästerna sen petade in 1-4 ganska tidigt i tredje perioden så gick luften ur hemmalaget och det blev mest en lång väntan på slutsignalen. Lindlöven petade in 1-5 genom Joel Kiiriki efter ett snyggt powerplay där Joel efter ett antal snabba passningar kunde frispelas och lägga in den mer eller mindre i tom bur.

När sen Filip Halvordsson gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 1-6 med 1:20 kvar så rann både ölen och humöret över för några av de för dagen överförfriskade hemmasupportrarna. En mindre bengal tändes (för tredje gången samma kväll) och med den rökutveckling som blev så valde domaren Felipe Londono helt korrekt att tillfälligt avbryta matchen och även tömma den på publik. Resten av matchen kunde cirka 20 minuter senare spelas klart utan att något mer mål föll.

Trist slut på en avslagen och resultatmässigt trist premiär. Det fanns fragment under delar av matchen som visade på kvalitet hos hemmalaget men det krävs mer än så här för att rå på ett spelhungrigt Lindlöven. Skottstatistiken bara 21-29 i gästernas favör och då är resultatet 1-6 i överkant.

Sordin efter denna kväll får tillskrivas våra supportrar som genom sitt agerande sätter föreningen i en svår och förmodligen dyrbar sits. Att med ramsor heja fram sina idoler är en sak, men att låta ramsorna övergå i könsord och sen i bengalbränning är inte den typ av stöd som en liten förening som Sura behöver. När spelet på isen haltar är det än viktigare att stödet från läktarna håller klass, och det gjorde det inte denna premiärkväll.

Vi får alla ta nya tag och hoppas på såväl bättre spel som bättre uppförande i kommande drabbningar.

SURAHAMMARS IF – LINDLÖVENS IF 1-6 (0-3, 1-0, 0-3)