Mållöst men inte håglöst i Skövde

Surahammar inkasserade sin andra raka förlust när laget på onsdagskvällen förlorade bortamötet mot Skövde. Hemmalaget kunde efter en sen forcering vinna med 4-0, men trots en i slutänden klar förlust så var det på många sätt ett rejält fall framåt jämfört med premiären mot Lindlöven.

Det var ett helt annat Surahammar vi fick se mot Skövde. Det fanns en enkelhet och en beslutsamhet i framför allt försvarsspelet som gjorde att laget i drygt 53 minuter gjorde drabbningen både jämn och oviss. Även om Skövde var vassare och sköt betydligt mer mot duktige Lukas Rheyneclaudes i suras mål så stod det ändå 0-0 med sju minuter kvar. Vi såg ett frustrerat Skövde som för varje minut som gick kändes mer och mer ängsliga. Men då blev det plötsligt proppen ur för hemmalaget. Efter en farlig målchans där många av oss trodde att Sura tagit ledningen på bortais så kom Skövde i en spelvändning och kunde med lite tur peta in både 1-0, 2-0 och 3-0 på mindre än två minuter. Ridå ner! Där gick luften ur våra killar och när humöret sjönk och gav oss ett boxplay i slutskedet kunde Skövde definitivt spika igen kistan med ett 4-0 mål.

Ett tråkigt och till vissa delar orättvist resultat som inte helt speglade matchbilden och arbetsinsatsen. Vi kämpade och slet och gjorde jobbet i 53 minuter. Men arbetsinsatsen måste vara hundraprocentig i 60 minuter annars straffas man. Hårt. Självklart kan man vara kritisk över att korthuset rasade ihop med besked så sent i matchen, men ser man till arbetsinsatsen i stort så visade den att vi har ett lag som kommer lyfta. Vi kan med all rätt skylla på att en haltande och rätt oskön försäsong påverkat killarnas förmåga att spela ihop sig. Men för varje träning och varje match tar vi kliv åt rätt håll och därför är vi i webredaktionen trygga och inte särskilt oroliga inför fortsättningen.

Nu krävs det bara att vi låter grabbarna suga åt sig de bra bitarna från onsdagens match och se till att vi tar ännu ett litet kliv uppåt till på lördag när Mjölby kommer på besök. Spelar vi som vi gjorde under stora delar av matchen mot Skövde är det mycket som talar för säsongens första seger i Hockeyettan på lördag eftermiddag.

Skövde IK-Surahammars IF 4-0 (0-0, 0-0, 4-0)

53:40 1-0 SIK 24. Jonathan Karlsson (ass: 22, 51)
54;41 2-0 SIK 23. Gustav Lindberg (ass: 19)
54;50 3-0 SIK 22, Joshua Laframboise (ass: 2)
56:43 4-0 SIK 68. Adam Thilander (ass: 23, 19)

Skott: 41-17
Utv: Sura 4×2 min, Skövde 1×2 min
Publik: 1017