Storseger borta mot Falun

Det blev seger med 6–2 när Sura på onsdagskvällen mötte Falu IF i Lugnets Ishall. Det var ett resultat som speglade matchbilden då våra killar hade det bästa och mesta av spelet i stort sett hela matchen. Noterbart och glädjande är att Sura hade sex olika målskyttar.

Det var tydligt redan från nedsläpp att killarna i Sura lärt av misstagen i tidigare matcher och verkligen bestämt sig för att göra jobbet fullt ut denna arbetsdag. Skridskoåkningen var rejäl, passningsspelet likaså och Falun fick väldigt lite, eller ska vi säga inget utrymme för att bygga något eget spel. Matchens första mål petade Sebastian Ehrencrona in efter dryga fem minuters spel. Mindre än två minuter senare ökade Filip Jakobsson på till 0–2. Sen hann hemmalaget reducera till 1–2 innan Marcus Wahlgren efter klapp-klappspel med Wille Hedqvist kunde sätta 1–3 med bara sekunder kvar av perioden. Skotten i första perioden 12–4 i surafavör.

Mittperioden hann bara bli två minuter gammal när Marcus Lindström skickade in 1–4 och när Samuel Ander i mitten av perioden hängde upp 1–5 högt bakom Falumålvakten Malte Eriksson så kändes matchen ganska klar. Sura hade kanske inte skönspel i varje byte, men våra killar ägde både puck och momentum och det var uppenbart att Falun hade svårt att hantera vår hårda forechecking och intensiva skridskoåkning. Falun kunde ändå peta in en reducering innan mittperioden var slut. Det var i powerplay som Julian Parré frispelades till vänster om Linus Marcko och med ett slagskott kunde sätta pucken i krysset. Ställningen 2–5 efter två perioder. Skotten i andra 12–11.

Tredje perioden blev sen mest av akademiskt intresse. Differensen mellan lagen var för stor. Med tre måls underläge skulle mycket till för att ändra på matchbilden och Falun hade varken kunnandet eller orken för att skaka oss och det var därför inte konstigt att matchens sista mål gjordes av Sura. Det var Adam Karlsson som i boxplay fångade upp en studsande puck i mittzon och ensam med Malte Eriksson kunde fastställa slutresultatet till 2–6. Skotten i tredje perioden 8–7, totalt 31-23 till Sura.

En stabil laginsats där vi äntligen fick målmässig utdelning för de chanser vi ändå skapat och delvis sumpat under tidigare matcher, och det var därför en nöjd Johan Jonsson, assisterande tränare i Sura som vi gratulerade efter matchen.

–  Tack så mycket. Det känns naturligtvis jättebra att få åka hem med tre poäng. Extra kul är ju att vi sprider ut målskyttet på flera enheter och sex olika målskyttar. Det kommer vara viktigt och behövas över en lång säsong. Spelmässigt så ser det stundtals riktigt bra ut, men trots segern så känner jag att vi behöver fortsätta jobba med att hitta en jämnare nivå över 60 minuter. Men nu njuter vi lite av det här och sen laddar vi om och hoppas ge Borlänge en rejäl match på söndag.

Vi gratulerar killarna till en gedigen insats och ser fram emot matchen i Borlänge. Nästa hemmamatch är på onsdag 18 oktober klockan 19.00 då topplaget Mariestad BoIS kommer till Surahallen.