Brödernas/Väsby och Mariestad – vinnare på söndagen. FOTO: ERIK KRUSE OCH SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

Resultat 15 oktober * Brödernas/Väsby vann toppmatchen * Alvesta avgjorde – i sista sekunden * Grym vändning av Skövde

Fullt blås i Sveriges största hockeyliga söndag.

15 matcher!

Så gick det i Hockeyettan 15 oktober.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

Några små stick och noteringar och vi tar det serie för serie:

NORRA:

* Johan Pettersson hade stor show mot Clemensnäs på lördagen – här ser ni ett av målen – och landade på tre fullträffar. På söndagen tog Kalix emot Vännäs hemma i PART Arena och ”JP” gjorde då ytterligare ett mål och sex poäng in på kontot till Kalix i helgen.

* Två tunga, viktiga segrar för Kiruna IF hemma i Lombia i helgen. Värt att notera från lördagens match: egna KIF-produkten Alexander Rotmalm, 20, gjorde första målet i ligan. På söndagen blev det 4–1 mot Clemensnäs och KIF toppar faktiskt – den något haltande – norra serien nu.

Johan Pettersson, Kalix. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

ÖSTRA:

* Brödernas/Väsby är alltjämt obesegrat i östra serien. De vann toppmötet mot Visby Roma och gav gotlänningarna dess första förlust efter en rivstart med två mål på 29 sekunder i början av matchen (Gilbert Gabor och Joni Nikko). Nikko, 29, ny från Borås, satte en puck till i nät och är uppe i fem fullträffar nu.

* Säg den saga som varar för evigt. Hanviken hade hållt tätt i över 190 minuter, men när de tog emot Segeltorp hemma fick Carl Lidö vittja nätet redan efter 2.32, då Simon Delden gav gästerna ledningen. ”Torpet”, som vann i veckan mot Enköping, pressade Hanviken till overtime, men där avgjorde Hampus Larsson – upp i sex mål nu! – i power play och det var nog inte orättvist. Skotten slutade nämligen 42–12.

* Nyköping gick på knock mot Huddinge i Björkängshallen: efter 8.29 lyste det 0–4 (!) på tavlan och matchen var förstås körd. Kaptenen Christian Axelsson hade en klubba med i alla de målen (2+2) när NSK storvann till slut.

Joni Nikko, Brödernas/Väsby. FOTO: ERIK KRUSE

VÄSTRA:

* Mariestad hade stora, stora problem med att avfärda Falu IF och nykomlingen stretade emot överraskande bra och och efter två snabba reduceringar var det skakigt i Mariehus Arena under slutminuterna. BoIS höll dock undan och vann (3–2) och Jesper Linden gjorde två mål – igen – och är uppe i fem nu.

* Borlänge har väntat på första poängen i ligan – och på söndagen kom den. De övertygade stort och slog tillbaka Surahammar med hela 5–1 efter att ha punkterat matchen med 3–1 (Victor Ohlsson) och 4–1 (Marcus Kivelä Carlsson) på en dryg minut i sista perioden.

* Skövde IK kom till Stiga Arena och låg under med 0–2 efter halva matchen. Då gjorde SIK tre mål på mindre än åtta minuter och vände och vann till slut med hela 6–3. Veteranen Kristoffer Söder hade stor del i det med både 2–1 och 2–2.

Jesper Lindén, Mariestad. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

SÖDRA:

* Innan nedsläpp presenterade Kristianstads IK en tung värvning. Emil Öhrwall, 25, i fjol poängkung med 39 poäng på 32 matcher i Visby Roma, är klar för resten av säsongen och kastades rakt in i laget i derbyt mot Tyringe. Där hade hemmalaget 1–0 efter första perioden, men KIK vände till 3–1 med tre snabba mål på fem minuter i början av andra. 6–2 till slut.

* Viktig seger för Halmstad i kampen om en topp fem-plats: 2–1 hemma mot Vimmerby Jacob Crespin saknades senast i raset mot KHK, men var nu tillbaka i kassen och det betyder såklart mycket för Hammers. Backen Jonathan Lundgren matchvinnare i overtime.

* Veteranen Sebastian Magnusson, 35, inne på tolfte säsongen i KRIF, visade KRIF vägen mot tre tunga poäng mot Borås med sitt 1–0-mål. KRIF vann med 2–1 till slut.

* Jättedramatik i Virdavallen i Alvesta: när alla gick och väntade på förlängning avgjorde ASK:s Otto Hennel – i sista sekunden! Klockan på 59.59 när 4–3-pucken mot Mörrum gick i i nät.

Emil Öhrwall, ny i KIK. FOTO: LEIF HELLERIN

* RESULTAT & KLIPP FRÅN MATCHERNA FREDAG & LÖRDAG LÄNGRE NED I ARTIKELN!