Dennis Fröland hade en fin kväll inför storpubliken. FOTO: LEIF HELLERIN

Troja derbykungar – inför säsongens bästa publiksiffra i Hockeyettan * Matchvinnaren: ”Svinkul att spela inför så här mycket folk”

Vi har ett nytt säsongsbästa i ligan.

3676 personer fanns på plats i Vida Arena när Troja-Ljungby blev derbykungar i Småland efter en stormatch av Dennis Fröland.

– Det är svinkul att spela inför så här mycket folk, säger backstjärnan.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

KHK-Borås lockade 3532 åskådare i premiären i höstas. 

Det var den siffran Alvesta SK tog sikte mot när de planerade för derbyreturen mot Troja-Ljungby. 

Och de lyckades.

3676 åskådare tog sig till Växjös SHL-arena på onsdagen och fixade en underbar inramning på ASK:s första hemmaderby på över 50 år (de har ju mötts en gång tidigare i år, då i Ljungby).

– Nu är jag väl lite besviken över resultatet så det är kanske svårt att se det stora perspektivet men jätteroligt och jätteviktigt för vår förening såklart, säger ASK:s forward Oskar Fransson till Smålandsposten.

* SMP: Vågade du drömma om en så pass bra publiksiffra?

– Det är ju mycket folk, helt klart. Jag läste vad Simon (Lindwall) sa i artikeln inför matchen och jag räknade också med runt 1500. Det är bara att tacka alla som var här i dag. Det blev en bra kväll, på så sätt.

Trojas backbjässe Dennis Fröland – som gjorde två mål och en fin assist – var också lyrisk över uppslutningen.

– Det är svinkul att spela inför så här mycket folk. Man får flashbacks från HV hemma och HV borta som vi spelade för två säsonger. Man taggar till lite extra, säger han till Smålänningen.

* Smålänningen: Det var mycket Troja-supportrar på plats. Kändes det nästan som hemmaplan?

– Absolut, hela kortsidan var ju trojaner. De behövs verkligen, så ett stort plus till dom. 

Segern var oerhört viktig för Troja, som just nu går en fajt med KRIF – som de dessutom möter hemma i Ljungby på lördag – om att hamna på rätt sida Allettan-strecket.

– Där vi ligger i serien just nu så…vi måste vinna många matcher här nu. Det är kniven på strupen i varje match. Det gäller bara att fortsätta på det här nu. 

BILDEXTRA: Fans och spelbilder – klicka här!

***

FOTO: JENNY CARLSSON/ASK

Finbesök i Vida Arena. 

Här poserar Sam Hallam – Sveriges förbundskapten i ishockey – i en mössa från Alvesta SK under derbyt mot Troja-Ljungby på onsdagen.

Men det finns såklart en naturlig förklaring till att Sam Hallam dök upp i Vida Arena.

Hans son Noel spelar i Alvestas J18-lag och i sin roll som pappa fick Hallam och ett par föräldrar helt enkelt på sin lott att sälja souvenirer för ASK denna stora derbykväll.

– Ena veckan står han och coachar Tre Kronor. Nästa vecka står han och säljer våra kepsar. Det bevisar bara hur ödmjuk han är, säger ASK:s ordförande Ola Jönsson till hockeyettan.se.

* Hur mycket av matchen såg han då?

– Jag tror nog han såg rätt mycket, det var mest i pauserna han blev försäljare, säger Ola Jönsson och skrattar.

Sam Hallam, 44, coachade Växjö Lakers till tre SM-guld under sina tio (!) säsonger i klubben och bor kvar med sin familj i Växjö.

På bilden syns han tillsammans med Klas Samuelsson (en annan pappa till en spelare i J18-laget) och ASK:s kanslist Magnus Sandberg.

Spelarna tackar de tillresta Troja-fansen. FOTO: LEIF HELLERIN

HOCKEYETTAN SÖDRA 15 NOVEMBER: 

Vimmerby-Borås 1–5 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Alvesta-Troja-Ljungby 1–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

KRIF-Tyringe 5–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Tabell södra serien – klicka här!

Experten listar: 15 spelare som presterat bättre än sin statistik * ”Drömspelare att ha i ett lag” * ”Betydelsen går inte att mäta”