Chase Phelps är tillbaka i Hockeyettan. FOTO: ERIK KRUSE

Chase Phelps tillbaka i ligan – återvänder till Visby Roma * ”Han är rätt tung och kan vara obekväm”

Återvändare till Visby Roma. 

Chase Phelps, 27, är klar för resten av säsongen.

– Han är rätt tung och kan vara obekväm, säger sportchefen André Lundholm.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Amerikanen Chase Phelps kom till ön och Gotland från Osby i tvåan strax innan jul 2019.

Han blev kvar i ytterligare två säsonger och noterades för 21 poäng på 71 matcher och blev populär bland fansen. 

I fjol värvades forwarden till Hanviken i östra serien, där han var skadedrabbad och bara hann med sju poäng på 24 matcher innan han nån månad in på 2023 valde att hoppa av.

Men nu är han alltså tillbaka i Sverige och i Hockeyettan.

Chase Phelps presenterades av Visby Roma på tisdagen och har skrivit på för resten av säsongen.

Sportchefen André Lundholm är tydlig med vad han vill ha ut av den senaste värvningen.

– Jag hoppas att han ska tillföra energi och vara en sån där som spelar på gränsen. När Chase är som bäst är han en riktigt jobbig och duktig hockeyspelare. Han är rätt tung och kan vara obekväm, säger han till Helagotland. 

Lundholm fortsätter:

– Hans erfarenhet kommer väl till pass i vårt ganska unga och oerfarna lag. Jag vill att han ska visa vägen för de yngre spelarna i de tuffa matcher som kommer.

Visby Roma – som ligger femma i östra serien och har hela tio poäng ned till Linden under Allettan-strecket – hoppas få Phelps spelklar till fredagens hemmamatch mot Brödernas/Väsby.

LÄS MER: Lista inför säsongen – alla importerna i Hockeyettan 23/24

***

Mer nytt från östra serien: 

Wings har en tung höst bakom sig och kommer inte att nå Allettan.

Nu agerar ledningen för att få fart på laget.

Tränaren David Lundmark, 43, får lämna laget.

– Vi gör en ändring i A-lagsstaben och David kommer inte att finnas med resterande del av säsongen med A-laget. David är en mycket kompetent tränare som gjort ett fantastiskt jobb i Wings över lång tid, skriver Wings på sin hemsida. 

Assisterande tränaren Tommy Larsson och sportchefen Björn Danielsson leder Wings tills vidare och stod i båset redan i söndagens match mot Hanviken. 

Lundmark har varit i klubben sedan 2009. Han var sportchef i två säsonger (19/20 och 20/21) innan han blev tränare för A-laget hösten 2021.

Han tar beslutet med fattning. 

– Jag känner att jag ändå kan gå rakryggad därifrån utifrån resultaten med kvartsfinal första året och säkerligen slutspel förra året också om vi inte sålt av så många spelare som vi då gjorde. Jag har haft en bra tid i Wings, nu ser jag fram emot framtida uppdrag, säger David han till hockeyettan.se.

Lundmark – som kommer fortsätta jobba med klubbens hockeygymnasium – blir därmed fjärde tränaren i ligan som fått lämna den här hösten.

Sedan tidigare har Daniel Pettersson (Segeltorp), Jonas Norgren (Enköping) och Christer Elfsberg (Falu IF) fått lämna sina poster.

Veckans Lag # 46 i Hockeyettan – här är expertens val * ”Plötsligt slog det gnistor om KRIF” * Kommentarer om alla spelare * ”Målet en ren delikatess”