Veckans Lag # 46 i Hockeyettan – här är expertens val * ”Plötsligt slog det gnistor om KRIF” * Kommentarer om alla spelare * ”Målet en ren delikatess”

Måndag – och såklart dags för ett nytt Veckans Lag.

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 46.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vi kan se tillbaka på en maffig vecka i Sveriges största hockeyliga.

Tolv matcher i onsdags, fem i fredags, fyra i lördags och så rundade vi av med hela 15 fajter på söndagen.

Vilka spelare utmärkte sig mest från förra veckan?

Här är säsongens åttonde Veckans Lag (vecka 46) med experten Mikael Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda.

MÅLVAKT:

* Jacob Crespin, Halmstad

Den, med all rätt, hajpade keepern fick inte kröna sin utmärkta insats hemma mot Kristianstad med en seger. Crespin motade 23 skott och släppte bara en enda puck förbi sig, men tvingades ändå inkassera en förlust (säsongens första för hans del). Det tog han igen borta mot Borås på söndagen där han höll nollan och gjorde ytterligare en kassaskåpssäker insats. Det har blivit en sägning runt om i Hockeyettan att Halmstad skickligt håller sina motståndare på utsidan och blint litar på att keepern tar det han ska. Det är en sanning. Det ska till något extraordinärt för att överlista Crespin som ytterst sällan släpper några skitpuckar förbi sig.

LÄS MER: Så fick han sin nya hjälm. 

Jacob Crespin. FOTO: ERIK KRUSE

BACKAR:

* Dennis Fröland, Troja-Ljungby

Den rutinerade backen var isens dominant när Troja vann den häftigt inramade matchen i Vida Arena över Alvesta med 4–1. Han sköt själv matchens två första mål och assisten till 3–1-pucken var en av säsongens läckrare. Där många av de etablerade spelarna sedan kämpade med att komma upp i nivå i helgens förlust mot KRIF (1–4) var Fröland ändå en av de hemmaspelare som ska ha beröm för sin gedigna insats. 31-åringen är lagets bäste spelare, men behöver fler som kan ta rygg om Troja ska kunna lyfta i tabellen.

* Fredrik Svennas, Vallentuna

Den store backen har under sina år i Hockeyettan knappast gjort sig känd som någon större poängleverantör, men i veckan sänkte han söderort. Svennas levererade snygga mål mot både Huddinge och Segeltorp, men det mest uppseendeväckande var ändå förarbetet till sudden-avgörandet mot Segeltorp där han sysselsatte ett helt försvar innan han serverade Filip Sundell läge för avgörandet. Kul med spelare som sällan (eller aldrig?) får några rubriker, men plötsligt kliver fram på ett sådant sätt.

Fredrik Svennas. FOTO: MATS TJÄRNSTRÖM

FORWARDS

* Sebastian Borg, KRIF

Det fanns andra som gjorde fler mål och noterades för fler poäng, men ibland är ett symbolvärde viktigare än de siffror som plitas ner i statistiken. KRIF har haft det kämpigt i offensiven hela hösten och inte förmått få pucken tillräckligt ofta i mål. In kom rutinerade Borg på lån från allsvenska Kalmar och plötsligt slog det gnistor om Blekinge-laget i anfallszon. Borg var med och assisterade till tre av målen i kölhalningen (5–1) av Tyringe och gjorde sedan även en bra match mot Troja. KRIF tog två raka segrar, noterade 9–2 i målskillnad och Sebastian Borg var den positiva energin, den tändande gnistan som fick fart på offensiven.

* Gustav Haglund, Falu IF

I division 2 har trotjänaren varit en pålitlig poängmaskin som gått i bräschen för laget, i Hockeyettan har det så här långt varit lite tuffare. Men när Falu IF efter tio raka nederlag bärgade inte bara en, utan två (!) segrar i veckan befann sig 26-åringen mitt i händelsernas centrum igen. Han fick förvisso hjälp med styrning av en Forshaga-försvarare när han visade vägen i söndagens 4–1-triumf, men prickskyttet från egen zon för att fastställa slutresultatet i tom kasse var det hög klass på och målet han gjorde på styrning borta mot Mjölby var en ren delikatess. Det är spelare som Haglund som måste vara bra om Falu IF ska kunna lyckas i Hockeyettan och efter tre mål på två segrar befinner han sig plötsligt där i topp på den interna poängligan igen.

* Jacob Hansson Geidon, Kiruna IF

Kiruna IF fixade tre raka segrar i veckan och firade helg genom att kliva raka vägen tillbaka in i en Allettan-strid som man riskerat att halka ur. I fronten för den upphämtningen gick Hansson Geidon med sitt hårt klappande Kiruna-hjärta. I sexpoängsmatchen mot Sundsvall var han het och fick kröna tillställningen med att i ett flygande anfall elegant lirka in den matchavgörande 4–3-pucken. I söndagens möte med Örnsköldsvik fortsatte han på inslagen väg med att skjuta ett hattrick och passa även till ett fjärde mål. Många var bra i veckans KIF, men 29-åringen spelar som att han själv skulle kunna dra laget till Allettan.

LÄS MER: Hjälten efter drömhelgen. ”Vi är med i kampen”

Jacob Hansson Geidon. FOTO: ERIK KRUSE

OMNÄMNANDE

Publiksuccén i Lakers borg

Vida Arena står sällan i centrum för rubriker om publiksuccé och mäktig stämning. Rättvist eller inte, det kan så klart diskuteras, men Växjö Lakers och dess fans beskylls ibland för att vara tråkiga och tama. Men när Hockeyettan-nykomlingen Alvesta flyttade in i den häftiga SHL-arenan, då blev det succé. 3676 personer löste entré till det minst sagt lyckade evenemanget (bästa publiksiffran i Hockeyettan i år då det slog noteringen från Halmstad-KRIF, 3674, med två personer) och röststarka fans till både hemmalaget och gästande Troja-Ljungby svarade för en riktigt fin inramning. Det blev en fest som gav eko. Det finns ett intresse i regionen och Alvesta är en klubb som kan bjuda upp till dans. Verkligen kul med en så lyckad och festlig publiksuccé mitt i den mörka novemberlunken.

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Topp 20 just nu – de fansen har köpt flest årsabonnemang på Hockeyettan Play * Stötta DIN klubb – 500 kr till ditt favoritlag